Formule 1

Webber kon gedrag van 'First lap nutcase' niet waarderen en vindt de vergelijking met Max Verstappen volledig mank gaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2020 07:05 • Print artikel

Romain Grosjean veranderde tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië meerdere keren van richting tijdens het verdedigen van zijn positie, bij het aanremmen. De Haas F1-coureur werd daarvoor tijdens de race gestraft door de F1-stewards. Het wekte de irritatie van Mark Webber op. De voormalig F1-coureur van Red Bull noemde de Fransman dan ook een ‘First lap nutcase’. Romain Grosjean verdedigt zich.

First lap nutcase Romain Grosjean

“In beide gevallen, veranderde ik wat laat van lijn, maar ik liet een autobreedte vrij”, reageerde de Fransman tegen Inside Racing. “Zij wilden verduidelijken dat we niet te laat van richting kunnen veranderen, waar ik het mee eens ben, maar er waren geen echte regels en Max gebruikte het veel gedurende zijn wedstrijden, dus dacht ik ‘Waarom niet? Waarom daar het voordeel niet van nemen’. Het is niet elke dag dat we zesde of zevende rijden in de race en ik deed er alles aan om te verdedigen.”

Webber kon het gedrag van Grosjean niet waarderen en vindt de vergelijking met Verstappen volledig mank gaan. “Ik denk dat Grosjean een groot onbegrip heeft van waar het in het huidige Grand Prix-racen om draait met wiel-aan-wiel gevechten”, aldus de voormalig F1-coureur tegenover Channel 4. “Hij beweegt erg laat om te verdedigen. Hij zegt dat hij een autobreedte ruimte liet aan de binnenkant, wat hij technisch deed, maar hij gaat op hoge snelheid, heen en weer in het midden van de baan. Het moet eerder gaan om zijn intentie te laten zien. Hij noemt hoe Max Verstappen het deed in het verleden, maar dat is het verleden. Hij is de voorzitter van de GPDA. Hij moet de regels kennen. Voor mij persoonlijk, Grosjean staat op het randje van zijn dieptepunt in de Formule 1.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS