Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

WeatherTech Racing brengt Porsche terug naar GTLM in 2021; nieuw partnerschap met Proton-Competition

Uitgegeven door Peter Vader • 8 januari 2021 09:04

DAYTONA BEACH - Porsche zal deel blijven uitmaken van de GT Le Mans (GTLM)-scene in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, na de aankondiging dat WeatherTech Racing en Proton Competition het hele seizoen 2021 gaan deelnemen met een Porsche 911 RSR. De Nr79 WeatherTech Racing-Porsche debuteert later deze maand in de GTLM-klasse in de prestigieuze seizoensopener, de Rolex 24 At Daytona. De rijders voor de 24 uursrace op het wegparcours van de Daytona International Speedway zijn Cooper MacNeil - de coureur voor het hele seizoen - samen met Porsche-fabrieksrijders Richard Lietz, Kevin Estre en Gianmaria Bruni.

WeatherTech_Racing_brings_back_Porsche_back_to_GTLM_in_2021

De tijd is er rijp voor
"We hebben veel nagedacht over deze stap", zei MacNeil. "Ik heb twee keer op dit concurrentieniveau op Le Mans gereden, het meest recent was afgelopen jaar, en ik voelde me op mijn gemak met de uitstekende prestaties van de auto. We gaan weer met een Porsche rijden en ik kijk er naar uit om achter het stuur te kruipen van de 911 RSR. Het zal meer druk op mij leggen als coureur, maar ik verwelkom de extra inspanning die het kost om GTLM in 2021 te rijden."

WeatherTech en Proton
WeatherTech Racing maakt sinds 2012 deel uit van de IMSA-scene en veroverde de Amerikaanse Le Mans Series GTC-kampioenschappen in 2012 en 2013. Het meest recent nam het deel aan de GT Daytona (GTD) -klasse van het WeatherTech Championship, met een overwinning in Motul Petit Le Mans afgelopen oktober.

Proton Competition maakt de overstap naar het WeatherTech Championship na een succesvolle competitie in het FIA World Endurance Championship en de European Le Mans Series. Door de overeenkomst zal het team zich ook aanmelden voor deelname aan de 24 uur van Le Mans in de GTE Pro-klasse.

Porsche weer terug in IMSA
"We kijken al een paar jaar naar deelname aan het IMSA WeatherTech-kampioenschap", zegt Christian Ried, eigenaar van Proton Competition. "We hadden tot nu toe gewoon niet het gevoel dat de tijd er rijp voor was. Met het vertrek van het fabrieksteam liet dat een leegte achter voor Porsche in GTLM. We waren in staat om samen te komen met David en Cooper (MacNeil), om het Porsche-merk toch te laten racen op het hoogste niveau van GT-competitie in de IMSA. Ik kijk uit naar de uitdaging en verheug me erop IMSA toe te voegen aan ons raceprogramma in 2021. "Het Porsche GT-team sloot zijn GTLM-activiteiten na het WeatherTech Championship-seizoen 2020 en sloot een zeer competitieve zevenjarige run af, waarin het team de overwinning claimde tijdens zijn debuut op de Rolex 24 van 2014, een paar seizoenstitels (2015, 2019) veroverde en de laatste drie races van 2020 wist te winnen. Estre en Bruni bekleedden tussen 2016 en 2018 elk een parttime rijrol voor het team. "We hebben in 2016 met Christian op Le Mans gereden, dus we hebben een geschiedenis op het circuit", zei MacNeil. "Ik kijk er naar uit om de Rolex 24 samen met Richard, Kevin en Gimmi te rijden. Proton heeft een geweldige geschiedenis van enduranceraces en Porsche is altijd competitief op Daytona."

Het WeatherTech Championship-team komt voor het eerst in actie bij de Roar Before the Rolex 24 van 22-24 januari, waarbij teams en coureurs de kans krijgen om te testen op het 3,56 mijl lange wegcircuit en deel te nemen aan de Motul Pole Award 100, de kwalificatierace die de Rolex 24-startgrid zal bepalen. De raceweek voor de Rolex 24 loopt van 27 tot 31 januari en de 24 uursrace begint om 15:40 uur ET op zaterdag 30 januari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS