Formule 1

"We hebben het volledige potentieel van de Red Bull nog niet gezien en van Mercedes ook nog niet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2020 09:02 • Print artikel

Mercedes heeft de eerste twee Grands Prix van het seizoen gewonnen. Toch benadrukt teambaas Toto Wolff dat ze bij Mercedes nooit tevreden zijn, ook al is het resultaat nog zo goed. De Oostenrijker zegt dat het volledige potentieel van de auto ook nog niet getoond is, maar dat denkt hij tevens van de Red Bull RB16 van Max Verstappen en Alex Albon.

Lewis Hamilton

“We hebben het volledige potentieel van de Red Bull nog niet gezien en we hebben ook het volledige potentieel van de Mercedes nog niet gezien”, aldus Wolff tegen de officiële website van de Formule 1. “Ik ben er 100 procent van overtuigd dat ze in Hongarije erg sterk voor de dag gaan komen. Het is een baan was ze historisch gezien een goede prestatie tonen.”

De teambaas benadrukt dat Mercedes dan ook niet achterover gaat leunen en dat ze kritisch op zichzelf blijven. “We zijn altijd sceptisch over onze eigen prestaties”, reageert de Oostenrijker. “We denken gewoon altijd dat het niet goed genoeg is. We doen onszelf bijna pijn en dat is de mindset van dit team, om nooit tevreden te zijn met een resultaat. Wanneer je op maandag na een gewonnen wedstrijd naar een debriefing luistert, denk je altijd dat het team enorm verloren heeft. Het is gewoon een cultuur die we ontwikkeld hebben over de afgelopen jaren, dat we nooit andere personen de schuld geven! We geven altijd het probleem de schuld. We bezien het van sessie tot sessie, van weekend tot weekend, leren van de slechte dagen en pakken de punten op goede dagen.”

Hoewel Valtteri Bottas de eerste race won, wijst Wolff er op dat Mercedes niet tevreden was omdat beide auto’s technische problemen hadden en Lewis Hamilton buiten het podium eindigde. “Het was het bewijs”, legt Wolff uit. “We wonnen de race met Valtteri en we eindigden niet op een bevredigende positie met Lewis. We maakten ons zorgen over beide auto’s. Het volgende weekend kwamen we sterker terug, de betrouwbaarheidsproblemen waren opgelost, we hadden een erg competitieve auto en een erg competitieve rijderslineup.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS