Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"We gaan een enorme economische crisis tegemoet, maar ook een nieuw fantastisch..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2020 12:10 • Print artikel

FIA World Endurance Championship-directeur Gerard Neveu zegt dat er stappen genomen moeten worden om het kampioenschap gezond te houden. De Fransman voorziet na de Corona-pandemie een grote economische crisis en daar moet op ingespeeld worden. “We zijn voorbereid”, zegt Neveu tegen Sportscar365. “Na de gezondheidscrisis, gaan we een enorme economische crisis tegemoet. Daar is geen twijfel over mogelijk. De grote vraag gaat zijn wat het niveau is, hoeveel? Welke impact gaat het op de paddock hebben, op de partners, de teams, de prioriteiten van de fabrikanten? Niemand heeft het antwoord. We moeten tot het einde wachten om exact te weten wat de impact is.” De Fransman denk dat ook deze crisis wordt doorstaan, nadat ze al eerdere crises overleefd hebben.

24H Le Mans WEC start

Voor deze crisis was de ACO samen met haar Amerikaanse partner bezig om een nieuwe regelgeving voor de LMDh op te zetten. Dit is volgens de sportief directeur van de WEC naar de achtergrond verschoven. “Nu lijkt het dat de kalender de prioriteit is, omdat het beter werkt”, reageert Neveu. “We moeten ook in onze overweging meenemen dat de wereld economisch verandert, dat is zeker. Het gaat niet alleen vanaf de organisatoren van de races komen, maar ook vanuit de betrokken organisaties. Het gaat ook vanaf de kant van de fabrikanten komen. Opeens, wordt het misschien makkelijker om een manier te vinden om geld te besparen. Omdat er domweg geen ander optie is. Deze punten moeten op een bepaalde manier geïntegreerd worden, waarbij we de toekomst van het WEC zeker stellen. Ik denk dat de realiteit vandaag de dag is dat het ons eraan herinnert dat we de zaken op de korte termijn erg serieus moeten nemen, om daarmee de toekomst van het sportscar endurance racen en van het WEC veilig te stellen. Er zijn verschillende opties voor ons en we hebben geen probleem om daarmee te werken.”

De Fransman gelooft dan ook voor mooie tijden voor het WEC. “Zeker, we hebben een fantastische autosportboek voor ons, met vele nieuwe hoofdstukken”, aldus Neveu. “Maar je moet waarschijnlijk herindelen en een aantal zaken gewoon resetten. We moeten een kleine evolutie van het huidige format realiseren!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS