Formule 1

Wat zijn de plannen van Zak Brown? Dubbele contracten van coureurs in de F1 en IndyCar

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 augustus 2022 10:01 • Print artikel

Oscar Piastri werd door Alpine aangekondigd als vervanger van Fernando Alonso. De coureur zelf ontkent in 2023 voor het Franse merk uit te komen. Hoe gaat het met dit dubbele contract van de aanstaande F1-coureur aflopen? Toevallig speelt er met McLaren een soortgelijk geval in Amerika.

Zak_Brown_F1_McLaren_teamboss
Mclaren teambaas Zak Brown

“Niemand zegt ‘nee, dank je’ ” tegen een Formule 1-stoeltje”, aldus Ossi Oikarinen van het Finse Ilta Sanomat. “Tenminste, de FIA moet gaan interpreteren wat er in de diverse contracten staat. Zoals het het geval was met Jenson Button een aantal jaren geleden. Er kunnen vele verschillende clausules zijn, die volgens Alpine het recht of juist niet het recht geven op de coureur.”

Wat opvallend is dat recent in Amerika met Alex Palou een soortgelijke situatie speelde. De Spanjaard werd aangekondigd door Chip Ganassi Racing en zei eveneens niet voor het team in 2023 te willen rijden. Palou tekende een contract bij het IndyCar-team van McLaren. “Ik kan mij niet eerder een soortgelijke situatie herinneren”, zegt Oikarinen. “Het is duidelijk dat de F1-wortel bij heel wat coureurs voor de neus wordt gehouden. De vraag is nu wat Zak Brown hier van plan is.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS