Formule 1

Wat wil Red Bull met Pierre Gasly? "Yuki Tsunoda is nu al bijna even snel over één ronde"

Uitgegeven door Bart • 14 augustus 2022 19:02 • Print artikel

Pierre Gasly verlengde aan het begin van de zomer zijn contract bij AlphaTauri met nog één seizoen. Door de contractverlenging van Sergio Perez is er in 2023 zeker geen plaats bij Red Bull en dus koos de Fransman voor de zekerheid bij AlphaTauri. Maar ook bij het zusterteam ondervindt Gasly concurrentie, want Yuki Tsunoda laat zich zeker in de kwalificatie gelden.

Pierre Gasly


Red Bull-adviseur Helmut Marko is in het verleden hard geweest voor Gasly door hem na 12 races al te vervangen door Alex Albon. In een reactie aan het Franse Motorsport.com is Marko opnieuw streng voor de Fransman. "We hebben een goede relatie met elkaar. Als leider van AlphaTauri is hij de laatste jaren succesvol geweest, maar Yuki is nu al bijna even snel over één ronde. Ook in de races gaat het bij Gasly niet zo goed als in afgelopen seizoenen."

"Desondanks hebben we zijn contract financieel gezien verbeterd. Dat hadden we niet hoeven doen, maar hebben we wel gedaan. Het contract van Perez voorkomt dat Gasly in 2023 de overstap naar Red Bull kan maken. Vanaf 2024 is Gasly vrij."

Toch vindt Marko wel dat Gasly beter presteert dan destijds als teamgenoot van Max Verstappen. "In 2019 werd Gasly in Hongarije nog op een ronde gezet door Max. Hij rijdt nu zeker meer solide en hij heeft meer ervaring en vertrouwen, maar het is moeilijk te zeggen hoe hij zich nu staande zou houden tegenover een Verstappen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS