Formule 1

Wat vond Max Verstappen van de baancondities?: “We konden niet echt pushen vandaag”

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 10 oktober 2021 17:40 • Print artikel

Max Verstappen is de Grand Prix van Turkije als tweede geëindigd. Daar was de Nederlander erg tevreden mee, zeker omdat rivaal Lewis Hamilton als vijfde over de finish kwam. Met deze punten heeft Verstappen de leiding in het kampioenschap weer terug. Al was Verstappen daar zelf nog niet echt mee bezig. De focus ligt voor hem alweer op de volgende race in Austin.

Max Verstappen

"Het was niet makkelijk onder deze omstandigheden", vertelde Max Verstappen aan David Coulthard. "De baan was echt glad. De hele race moesten we op de banden letten. Ik was dus niet echt bezig om te pushen om sneller te zijn. Valtteri Bottas was vandaag echt snel. Het leek wel of ze het vandaag qua banden een stuk beter voor elkaar hadden.”

“Over het algemeen ben ik erg tevreden”, aldus Verstappen. “Ik ben blij dat we met twee man op het podium staan hier. Nu ligt de focus alweer op Austin. Het hele seizoen zitten we al dicht bij elkaar. Dus in Austin wordt het ook weer een flink gevecht met Mercedes. Wij moeten gewoon blijven verbeteren, maar tot nu toe is dit al een geweldig seizoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS