Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Wat vinden de coureurs van de Toyota GR010 Hybrid: "Het is een mix van een LMP1 en een straatauto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2021 08:38

Toyota heeft haar nieuwe auto aangekondigd voor de LMH-klasse van de FIA World Endurance Championship en 24 uur van Le Mans. Zowel Kazuki Nakajima als Brendon Hartley maken nu de overstap van de voormalige LMP1-klasse naar de LMH. Hoe bevalt de nieuwe auto de twee coureurs die samen met Sébastien Buemi voor de wereldtitel en de overwinning op het Circuit de la Sarthe gaan vechten?



“Het is gaaf om deel uit te maken van deze nieuwe WEC-generatie, welke behoorlijk anders is dat wat we hadden voor wat betreft technologie en de aanpak van het racen”, vertelt Kazuki Nakajima. “Als coureur is het een speciale ervaring om voor de eerste keer te racen met een nieuwe auto en een andere sensatie achter het stuur te ervaren. De auto ziet er fantastisch uit en het gaat spectaculair worden om ernaar te kijken als hij volgas over de baan gaat.”

Toyota_GR010_Hybrid_WEC_2021_LMH

Ook Brendon Hartley kijkt uit om met de nieuwe auto’s voor de fans te mogen racen. “Fans gaan aangenaam verrast worden met de GR010 Hybrid”, reageert de Kiwi. “Het lijkt op een mix van een LMP1 en een straatauto. Endurance racen heeft bewezen de plek te zijn voor nieuwe technologie. De GR010 Hybrid laat een auto zien die de eindgebruiker zelf gaat ervaren op de openbare weg. Het is fanatisch om mee te rijden, vooral met de hybride vierwielaandrijving, die vanuit coureursoogpunt een mooie sensatie is. Het grote verschil is het extra gewicht en wat minder paardenkrachten en downforce, maar het is gewoon nog steeds net zo leuk om te rijden als de TS050 Hybrid.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS