Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"Wat nog onvoorstelbaarder is, is dat Ferrari zich voegt bij tenminste vijf andere fabrikanten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 februari 2021 08:00

Met Ferrari heeft het FIA-WEC zich opnieuw verzekert van een nieuwe fabrikant in de LMH-klasse. Samen met Peugeot, Audi en Porsche voegen zij zich in 2023 bij Toyota en Glickenhaus. De FIA WEC-directeur is dan ook lovend over de komst van het Italiaanse merk.

Ferrari-LMH-Le-Mans
Een fantasierijke artist impression van Nepaldrives.com; wordt dit de nieuwe LMH-auto van Ferrari?

“Het nieuws dat Ferrari op het punt staat zich ook in te voegen bij de nieuwe Hypercarklasse is simpelweg ongelofelijk”, reageert Lequien. “Wat nog onvoorstelbaarder is, is dat Ferrari zich voegt bij tenminste vijf andere fabrikanten die vanaf 2023 deelnemen aan de topklasse van het WEC. De basis is gelegd voor een onvergetelijke periode in de geschiedenis van het endurance racen. We zijn blij dat onze nieuwe regels zoveel prestigieuze automerken aantrekt. Ferrari is een prestigieus merk wat synoniem staat met de hypercar, dus heb ik geen twijfel dat ze extreem competitief gaan zijn op de baan. We zijn vereerd om Ferrari terug te verwelkomen naar de top van het endurance racen.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS