Formule 1

Wat is het verschil tussen Red Bull en Mercedes? "Misschien kunnen we problemen sneller en beter oplossen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 januari 2022 04:29 • Print artikel

Mercedes begon het seizoen 2021 als de mindere van Red Bull. In Austin won tegen de verwachtingen in Red Bull met Max Verstappen nog de wedstrijd op een circuit waar haar rivaal uit Brackley verwacht werd te domineren. Het F1-team van Toto Wolff keerde de gang van zaken daarna om en vanaf Brazilië waren zij het dominante team. Hoe kan Mercedes ten opzichte van Red Bull zo’n slag maken?

Max_Verstappen_steekt_Lewis_Hamilton_voorbij_chicane Jeddah 2021

“Het is voor mij lastig te beoordelen hoe Red Bull intern is opgezet”, zegt Wolff tegen Auto Motor und Sport. “Onze kracht is onze houding en de waarden die we aanhouden. Misschien kunnen we problemen sneller en beter oplossen, omdat we zaken altijd evalueren met de benadering: ‘Wat deden we fout?’”

Dat is volgens de Oostenrijker de aanpak die leidde tot het moment in Brazilië dat Mercedes de bovenliggende partij was. Helaas was het voor het team onvoldoende om met Lewis Hamilton de rijderstitel te pakken. Die ging naar Verstappen! “Het positieve ding was ons prestatievermogen, hoe we in staat waren om terug te komen”, aldus de Mercedes-teambaas. “Na de kwalificatie in Brazilië zou ik zeggen dat het rijderskampioenschap verloren was. Ondanks dat begonnen we in Abu Dhabi met hetzelfde aantal punten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS