Formule 1

Wat is er zo speciaal aan Max Verstappen? Analyse: "Dat is wat hem het meeste onderscheid van anderen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juli 2020 18:58 • Print artikel

Er zijn veel insiders die verwachten dat de strijd dit jaar in de Formule 1 gaat ontbranden tussen wereldkampioen Lewis Hamilton en onze landgenoot Max Verstappen. Voormalig F1-coureur Timo Glock is ook van mening dat de titelstrijd tussen de twee vedetten in het kampioenschap gaat.

Lewis_Hamilton_en_Max_Verstappen_F1_2_champagne

“Het is mogelijk”, zegt de Duitser tegen F1-Insdier. “Bottas moet uit de schaduw van Lewis komen, maar ik denk dat dat heel lastig is. Bij Red Bull is het duidelijk voor mij dat Verstappen de nummer één coureur is.”

De coureur die in de koningsklasse voor Toyota uitkwam, zag direct het talent van de Limburger. “Zijn talent was direct te zien in de karts en daarna in de Formule 3”, zegt Glock. “Max maakte in het begin wel wat fouten, maar minimaliseerde deze gestaag. Dit is wat hem het meeste onderscheid van anderen. Dat hij leert van zijn fouten en dan de volgende stap maakt. Het was en is eigenlijk zijn ongelofelijke snelheid wat hem zo speciaal maakt. Ik denk dat hij dit jaar klaar is voor de titel, mits hij de auto daarvoor heeft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS