Formule 1

Wat is de oorzaak van de problemen van Max Verstappen in de kwalificatie?

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2022 17:02 • Print artikel

Max Verstappen kende een uitstekende kwalificatie op het Circuit van Barcelona. De Red Bull-coureur kwalificeerde zich als tweede, maar werd gehinderd door een probleem in de slotfase. Voor aanvang van de kwalificatie werd Ferrari als de grote favoriet gezien. Het gehele weekend was de Italiaanse renstal het snelste over één ronde. Het was echter Max Verstappen die met een 1.19,073 de druk vol op de ketel zette in Q3. In de slotseconden was het echter Charles Leclerc die toch nog onder de tijd van de Nederlander dook, een ferme prestatie als je je bedenkt dat hij van P10 kwam na gespind te zijn.

Max_Verstappen_met_helm_pitbox

Verlies van vermogen
Verstappen kon niet aanvallen doordat dat hij niet voldoende vermogen had en zijn tweede vliegende ronde al na enkele meters moest afbreken. P2 was hierdoor het maximaal haalbare. Direct na afloop tastte de coureur nog in het duister wat het probleem was en of de pole mogelijk was geweest: "Het is altijd lastig te zeggen, maar ik kon geen laatste, snelle ronde doen. Het is nog onduidelijk of de DRS niet opende of dat ik om een andere reden vermogen verloor. Het is wel jammer. Om hier op de eerste startrij te staan, als we kijken naar ons weekend tot dusver, is op zich een goede prestatie. Maar ik had natuurlijk die laatste ronde willen kunnen rijden."

Beter bandenbeheer
Het circuit van Barcelona is zwaar voor de banden en met name Ferrari vreest dat ze een hogere bandenslijtage hebben dan Red Bull. Verstappen ziet dan ook genoeg kansen om zijn tweede startpositie zondag om te zetten in winst. "De laatste twee races leken we erg goed qua banden. Zondag wordt het weer erg heet en inhalen is hier lastig, maar hopelijk gaan we wederom net wat beter met de banden om. Het is momenteel echter nog lastig te zeggen", aldus de Limburger in een bericht van RacingNews365.

Max_Verstappen_full_speed_track

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS