Karting • GK4 Kartseries

Wat goed is, komt snel: Delano de Ketele in razend tempo naar de top

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 april 2022 16:50

Delano de Ketele reed in Mariembourg pas zijn tweede race in de prestigieuze Open Schakel klasse van de GK4 Kart Series. Het zestienjarige talent uit het Belgische Wetteren scheurde met zijn nieuwe Sodi-kart over het circuit van Karting des Fagnes in Mariembourg naar het podium. De snelle Sleepworld-piloot eindigde uiteindelijk sterk als tweede in de schakelklasse.

Delano de Ketele DDK en Kurt Timmermans

Bij de eerste race van het seizoen in Genk was De Ketele al op de vierde plaats geëindigd, maar het seizoen begon met een aantal onzekerheden. “We hadden aan het begin van het jaar een nieuwe Sodi-kart besteld. Door leveringsproblemen kwam het chassis niet op tijd aan voor de eerste race van het seizoen. Die moesten we toen nog rijden met de oude kart die we hadden gekocht van Hubert Petit. Toen we hoorden dat de kart binnen was, waren we enorm blij. We wisten dat hij een stuk sneller was en dat heeft hij ook wel bewezen.”

De Sodi-kart heeft zeker bewezen dat het snel is. Niet alleen bij de WSK- en internationale kartraces, maar ook in Nederland en België. De Ketele, zijn familie en het team hadden dan ook hoge verwachtingen van het weekend. “We zijn hier naartoe gekomen met de hoop op een top 5 klassering. Vrijdag tijdens de training hebben we niet meegereden, omdat het echt heel slecht weer was. We wisten dat het tijdens de race beter weer zou zijn en we wilden niet het risico lopen om de nieuwe kart kapot te rijden.”

De voorspelling van de Belg bleek te kloppen. Tijdens de races op zondag was het koud en winderig, maar de zon scheen en er viel geen druppel regen op de baan. De Ketele blikte terug op zijn start van de racedag op zondag. “Tijdens de warm-up reed ik de derde tijd, dus dat was goed. Tijdens de kwalificatie reed ik ook de derde tijd. In race 1 was ik best wel aan het zoeken eigenlijk. Ik zelf had een goede start, alleen de kart voor mij was niet zo goed weg. Ik kon er niet omheen, dus viel ik wat terug. Daarna werd ik alsnog vierde.”

Een vierde plaats is uiteraard goed om het weekend mee te beginnen, maar voor Delano de Ketele niet genoeg. Hij besloot in race 2 een tandje bij de zetten en dat leverde hem een goed resultaat op: “In race 2 had ik een goede start. Ik heb eigenlijk de hele wedstrijd op P4 gereden en ben op deze positie ook geëindigd. In de finale worden echter de prijzen verdeeld. Wie hier in de top drie eindigt, verlaat het circuit met een beker in de hand. Daar had De Ketele zijn zinnen op gezet. “In de finale race had ik een goede start en reed ik al meteen op de tweede plek. Sam Claes kwam aardig dichtbij, maar zijn motor sloeg vast. Hij viel dus uit. Uiteindelijk heb ik hem gewoon naar huis gereden op de tweede positie. Ik ben echt enorm tevreden over hoe het weekend is gegaan als ik eerlijk ben.”

Delano de Ketele

Het was hem gelukt. Een podium in pas zijn tweede race in de Open Schakel van de GK4 Kart Series. “Ik mag straks een bokaal ophalen”, aangezien het pas de tweede wedstrijd is van De Ketele in de schakelklasse is het best bijzonder dat de snelle Belg nu al in de prijzen valt. “Ik ben er echt ontzettend tevreden mee. Het is pas mijn derde seizoen in de karting, dus dat is nog helemaal niet zo lang.”

De zestienjarige karter van het DDK Karting Team was enorm tevreden met zijn eerste podium in de schakelklasse en wil deze gelegenheid gebruiken om Kurt Timmermans, zijn vader, zijn familie en de sponsoren te bedanken.

Delano de Ketele wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door de volgende sponsoren:
Sleepworld.be
myKart.be
CrepiCo
NRG Feel the ENeRGy
Total energies
Technogel Sleeping

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS