Formule 1

Wat ging er mis? McLaren likt wonden na dramatische triple-header: Voor ons kwam het zeer onverwacht"

Uitgegeven door Bart • 22 november 2021 13:50 • Print artikel

McLaren stevende af op de derde plaats bij de constructeurs, maar in de triple-header in Mexico, Brazilië en Qatar scoorde het team slechts 4 punten. Daardoor is Ferrari er hard overheen gegaan en de Scuderia heeft inmiddels een voorsprong an 39,5 punt. McLaren-teambaas Andreas Seidl hoopt in de laatste twee races van het seizoen nog goede klasseringen te scoren.

Lando Norris Qatar


"Deze triple-header viel bepaald niet onze kant op", aldus Seidl in zijn terugblik op de website van McLaren. "Lando reed een goede race en leek op weg naar P4. We hadden een competitieve auto, de strategie was goed en de pitstop ging super. Een lekke band wierp hem echter terug naar P9. Op het moment dat de harde band het begaf, had die minder ronden op de teller dan de zachte band van de eerste stint. Voor ons kwam het zeer onverwacht."

"Voor Daniel was het moeilijk om in de punten te komen vanaf de 14e startpositie. Hij reed een erg sterke eerste stint, waardoor hij er weer goed bijzat. Daarna moest hij ineens ongelofelijk veel brandstof gaan besparen. We gaan onderzoeken wat daar precies mis is gegaan."

"Ik wil het hele team bedanken voor het harde werk, zowel op de baan als in de fabriek", zo sluit Seidl af. "Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt in deze intense triple-header. We gaan nu even naar huis, genieten van een vrij weekend, ons resetten en dan hopen we het seizoen goed af te kunnen sluiten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS