Formule 1

Wat gaat Max Verstappen doen zodra hij is gepensioneerd? Een kleine hint...

Uitgegeven door Peter Vader • 7 december 2022 06:02 • Print artikel

Dagelijks genieten we van de lofzangen over onze nationale autosportheld Max Verstappen. Maar wat gaat de tweevoudig F1-wereldkmapioen doen zodra hij is gepensioneerd? Voor iemand van 25 jaar oud is het een beetje prematuur om hiermee bezig te zijn, maar tochÖ Max Verstappen denkt namelijk al lange tijd na over zijn toekomst na de Formule 1. Racen blijft daarin een voorname rol spelen, want hij heeft al laten blijken gecharmeerd te zijn van lange afstandsraces. Gekscherend roept hij regelmatig dat hij samen met zijn vader een combinatie wil vormen.

Fernando_Alonso_R_en_Max_Verstappen_L
Max Verstappen (links) over Fernando Alonso (rechts) : "Fernando en ik zitten hetzelfde in elkaar. Als wij in lange-afstandsraces aan de start staan, willen wij dat doen in een competitieve auto. We moeten voor de overwinning kunnen strijden"

Met een andere wereldkampioen
Maar Verstappen ziet het ook wel zitten om met een andere grote kampioen samen te werken, aldus een bericht van GPinfo. In het verleden heeft namelijk een andere tweevoudig wereldkampioen Formule 1, de 41-jarige Spanjaard Fernando Alonso, aangegeven dat het hem leuk lijkt om met Verstappen in de toekomst lange-afstandsraces te rijden. En de Limburger heeft best wel interesse in een samenwerking met de wereldkampioen Formule 1 van 2005 en 2006.

Endurance racen
Maar hij heeft wel een voorwaarde: "Fernando en ik zitten hetzelfde in elkaar. Als wij in lange-afstandsraces aan de start staan, willen wij dat doen in een competitieve auto. We moeten voor de overwinning kunnen strijden", vertelt de 35-voudig Grand Prix-winnaar en vervolgt: ďWe zouden het leuk vinden om met zijn tweeŽn deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans". De vraag blijft op welke wijze dit kan geschieden, want hij staat tot en met 2028 onder contract bij Red Bull. Lukt het niet, dan is er altijd nodig vader Jos Verstappen, die momenteel behoorlijk aan de weg timmert in de rallysport. Dus endurance rijden is inmiddels wel bekend bij de familie Verstappen, want ook bij het virtueel enduranceracen heeft Max al bewezen zijn mannetje te staan.

Max_Verstappen_en_Jos_VerstappenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS