Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Wat een prestatie! De Octane126 Ferrari kwalificeert zich op P2 en start vanaf de eerste rij; hoe kwalificeerden de Nederlanders zich? + TIJDENLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 26 september 2020 09:02 • Print artikel

Soms verbaast een outsider je met zijn kwalificatie. Dat gebeurde tijdens de Top Qualifying van de 24 Uur van de Nürburgring, waar de Ferrari 488 GT3 van het Octane126-team zich kwalificeerde voor plek 2 op de eerste startrij. Een ongekende prestatie van het Zwitserse team bestaande uit Björn Grossmann, Jonathan Hirschi en Luca Ludwig! Dat hebben ze toch maar even mooi geflikt, vanaf 15:30 uur kunnen we zien hoe de Ferrari zich weet te handhaven tussen de reeks van potente Mercedessen-AMG GT3 en andere snelle auto’s als de Audi’s, BMW’s en de Porsches. Eén ding is zeker: de Nordschleife blijft altijd voor verrassingen zorgen!

Octane Ferrari Nr126 op P2 top qualifying 24 uur Nurburgring 2020


Hoe kwalificeerden de Nederlanders zich?

Door het wegvallen van Robin Frijns vanwege een stevige griep, blijven er vijf Nederlanders over die deelnemen aan de 24-uurs race op de Nürburgring-Nordschleife. Van 15:30u vanmiddag zullen Yelmer Buurman, Jules Szymkowiak, Marco van Ramshorst, Ricardo van der Ende en Tom Coronel in actie komen. Ze zijn niet terug te vinden in de top van de kwalificatielijst, maar de race is lang dus kansen op een hoge klassering zijn er altijd. Yelmer Buurman heeft zich als 20e geklasseerd, na problemen met het chassis. Jules Szymkowiak (Ferrari) vinden we terug op de 25e plek, Marco van Ramshorst met zijn Nr63-Porsche vertrekt van P40, Ricardo van der Ende met de Porsche Cayman vanaf P46 en is de snelste in de SP10-klasse. Tom Coronel rijdt dit weekend met een BMW M2 van CS-Racing en kwalificeerde zich als 65e.

Uitslag Top Qualifying 24 Uur van de Nürburgring 2020:


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS