Formule 1

Wat als Lance Stroll door zijn vader weggestuurd wordt bij Racing Point: "C'est la vie"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 augustus 2020 11:37

BARCELONA - Lance Stroll is coureur bij Racing Point, het F1-team dat zijn vader bezit. Hoe reageert de Canadees als hij op een dag door zijn vader de laan uitgestuurd zou worden? Stroll reageert er vrij nuchter op.

Lance Stroll Racing Point F1


“C’est la vie. Er is een werkrelatie en er is een vader-zoon relatie. Als hij me wegsnijdt bij het team, dan zijn er ‘no hard feelings’. Het is gewoon business. Dat is gewoon hoe het soms gaat”, aldus Stroll tegen Channel 4. “Ik vang de klap op, ga verder en vecht voor de volgende dag.”

Wanneer hem wordt gevraagd hoe hij de balans houdt tussen familie en werk, legt Stroll uit: “Ik heb een behoorlijk goede relatie met hem. We hebben een goede chemie. Hij trapt ook niet op mijn tenen en geeft mij de ruimte. En hij doet wat hij moet doen om de auto zo snel mogelijk te maken en hij zet de juiste mensen bij elkaar.” Velen denken dat de enige reden dat Stroll in de Formule 1 zit, door zijn vader komt. Een kritiek die de Racing Point-coureur negeert.

“Ik heb alle geluiden gehoord en ik hoor het mijn hele leven al om eerlijk te zijn, dus ik blijf in mijn kleine bubbel. Ik hou de mensen die er echt toe doen dicht bij me en de rest is gewoon ruis op de achtergrond. Ik probeer op de baan te spreken”, vervolgt Stroll, die zich niet druk maakt om de geruchten over een komst van Sebastian Vettel naar het team.

“De tijd gaat het leren”, vertelt de Racing Point-coureur. “Ik doe mijn ding aan mijn kant van de garage en wie er ook komt opdraven. hij gaat gewoon een andere concurrent zijn. Ik wil het opnemen tegen de besten, om de hele tijd mijzelf zoveel mogelijk uit te dagen. We gaan zien wat er gaat gebeuren, maar ik ben echt gefocust op mijn 'ding'.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS