Formule 1

Wat als? Wat als Max Verstappen geen pech had gekregen in eerste GP, en twee weekenden in Silverstone gewonnen had?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 augustus 2020 10:54 • Print artikel

BARCELONA - Max Verstappen was heer en meester tijdens het tweede raceweekeinde op het circuit van Silverstone. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden de banden van de F1-bolides niet houden, zoals de Red Bull-coureur dat deed. Martin Brundle droomt graag weg met een ‘wat als’-situatie.

Max Verstappen Red Bull Racing F1

“Mercedes heeft een meer agressieve ophanginggeometrie en meer downforce dan waarmee Red Bull reed, omdat eerst hun voorbanden blaren kregen en daarna alle vier de banden”, aldus Brundle in zijn column voor Sky Sports. “Het is lastig voor ons om te weten of hun Dual Axis Steering-systeem (DAS) bijdroeg aan het lek raken van de banden tijdens de eerste race op Silverstone en de blaren in de tweede.”

“Het maakt niet uit hoe fijn ze reden, Hamilton en Bottas konden de banden niet intact houden en Red Bull dekte ze op elke manier af met Verstappen. Die nu naar de tweede plek in het rijderskampioenschap is opgeschoven op 30 punten van Hamilton. Dat is dezelfde hoeveelheid punten die Bottas achterstond op Hamilton vóór de race.”

“Je kunt niet anders dan erover nadenken wat er had kunnen gebeuren zonder de mechanische pech bij de Red Bull in de eerste race van het seizoen en het mogelijke winnen van de race in het weekend voor Silverstone. Max had er dicht bij kunnen zitten of aan de top van het kampioenschap kunnen staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS