Formule 1

Wat Max Verstappen wel deed, lukte Sergio Perez niet: "Dat kreeg Max voor elkaar, ik helaas niet"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2022 11:01 • Print artikel

Sergio Perez was blij met de prestatie die hij neerzette tijdens de Grote Prijs van Hongarije. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen startte vanaf de elfde positie en reed knap naar de vijfde positie.

Sergio Perez

Van P11 naar P5 is op zich zelf staand een mooie prestatie, maar als je afweegt dat Max Verstappen van P10 naar P1 reed is de vijfde stek misschien ietwat mager. De drievoudig Grand Prix-winnaar had in ieder geval op meer gehoopt, zeker met de heroïsche overwinning van Max Verstappen in het achterhoofd. Toch waren de races van de twee niet helemaal hetzelfde laken een pak, de Mexicaan had namelijk een andere strategie van het team gekregen.

"Ik denk dat de undercut tijdens de race erg krachtig was. Max kreeg het daardoor voor elkaar bij Lewis [Hamilton], want die was ook erg snel. Dat kreeg Max voor elkaar, ik helaas niet", zo legde Perez uit. Als hij de Brit had kunnen inhalen had het podium er mogelijk heel anders uit gezien. "Ik had op dat moment wat last van de bandendegradatie en daardoor kon ik Lewis niet inhalen met een undercut. In de tweede stint wilden we voor een éénstopper gaan, dus ik was toen niet echt aan het pushen. Richting het einde hadden we echt een goede snelheid te pakken, maar dat had ook te maken met de buitentemperatuur. Carlos [Sainz] lag slechts een paar seconden voor me en zonder de VCS was daar van alles mogelijk", zo werd hij geciteerd op GPFans.com.

De voormalig coureur van Sauber denkt niet dat zijn team ondanks de grote voorsprong op Ferrari op haar lauweren moet rusten: "We nemen deze overwinning niet als iets wat vanzelfsprekend is, vooral de laatste paar wedstrijden gingen erg moeizaam vanaf onze kant"

Red Bull kon dan ook weer aardig profiteren van de strategische warboel bij Ferrari, al moeten we volgens Perez niet te makkelijk oordelen: "Het is natuurlijk wel erg simpel om gelijk met vingers te wijzen, maar op dat moment is zoiets bij iedereen mogelijk. Je moet niet vergeten dat de marges minimaal zijn, dus dit kan gebeuren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS