Formule 1

Wat Lewis Hamilton tegen Lando Norris zei in de ‘afkoelruimte’ op Silverstone

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 10:00

Lewis Hamilton liet Lando Norris weten dat hij vond dat zijn landgenoot en McLaren de verkeerde beslissing hadden genomen in de laatste stint van de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Regenbuien op Silverstone zorgden ervoor dat de leiding in de race meerdere keren naar een andere coureur ging en dat er intermediate banden nodig waren. Uiteindelijk kwam de zegestrijd neer op een gevecht tussen Hamilton, Norris en Max Verstappen van Red Bull.

Terwijl Verstappen in de laatste stint voor harde banden koos omdat de baan opdroogde, kozen Hamilton en Norris voor softs, hoewel Norris de optie had voor nieuwe mediumbanden.

Verstappen had een snelheidsvoordeel op de harde banden, hij ging Norris achterna en passeerde hem, maar Hamilton hield stand voor zijn 104e overwinning en schreef geschiedenis als de eerste coureur die negen keer won op één locatie.

En toen het trio op weg ging naar de afkoelruimte, begon Hamilton een neerslachtige Norris uit te horen over zijn strategie. "Reed je ook op soft?" vroeg Hamilton aan Norris en voegde eraan toe: "Maar je had twee nieuwe mediums?"

"Ik weet het”, antwoordde Norris.

"Ja, je had naar het medium kunnen gaan", reageerde Hamilton. "Een nieuwe medium was waarschijnlijk sneller geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS