Formule 1

Wanneer gaat Nyck de Vries zijn Formule 1-contract tekenen?

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2022 11:46 • Print artikel

Al enkele jaren wordt de naam van Nyck de Vries steevast genoemd als kanshebber op een Formule 1-stoeltje bij diverse teams, maar nooit heeft dat geleid naar iets concreets. Met het oog op 2023 lijkt Williams de laatste strohalm te zijn voor de Fries. Met aankondigingen van Fernando Alonso dat hij naar Aston Martin gaat, Alexander Albon die bij Williams blijft en we waarschijnlijk ook de presentatie van Oscar Piastri bij Alpine krijgen, worden nu in rap tempo de Formule 1-stoeltjes voor 2023 vergeven. Nyck de Vries zit nog altijd zonder een stoeltje, ook al wordt hij steeds volop genoemd, met name bij de aan Mercedes-gelieerde teams.

Nyck_de_Vries_met_WilliamsF1 portret

Nog geen handtekening
Echter, een dikke vette handtekening onder een F1-contract bleef vooralsnog uit. De kansen slinken zienderogen, maar is Williams misschien nu nog een optie? Ook bij dat team zingt zijn naam al enkele jaren rond. Dit seizoen werkte hij zelfs een vrijdagtraining af voor dat team, naar wederzijdse tevredenheid. Maar ook bij Williams worden meerdere namen genoemd. Bijvoorbeeld die van Logan Sargeant, de Amerikaan die hoge ogen gooit in zijn eerste jaar in de Formule 2 en die later dit jaar ook op de vrijdag mag instappen in één van de Williams-bolides. Hij zou naar verluidt goed gesteund worden door geld uit de Verenigde Staten.

Toch nog een jaartje Latifi?
Even leek het erop dat de tijd van Nicholas Latifi er bij Williams zo langzamerhand wel op zat. Er gingen zelfs geruchten dat hij dit seizoen nog zou worden vervangen, te meer omdat teambaas Jost Capito herhaaldelijk riep dat het Williams-team veel minder afhankelijk is geworden van betalende coureurs dan voorheen het geval was.
Maar na een moeizame seizoenstart lijkt Latifi de laatste tijd iets beter in zijn ritme te komen, of op zijn minst minder fouten te maken. Volgens een bericht van RacingNews365 zou het Latifi-kamp, waarvan vader Dmitry de grootste geldschieter is, bereid zou zijn nóg meer geld op tafel te leggen. Als dat zo is, zal Williams bereid zijn op zijn minst naar dat pleidooi te luisteren.

Andere gegadigden?
Mogelijk echter kan het ook een goed in elkaar gezet plan zijn van Williams om de prijs van het tweede Williams-zitje verder op te drijven. Dan resteert de vraag hoeveel de andere gegadigden daar tegenover willen stellen. Trekt Mercedes de portemonnee om wereldkampioen (Formule E) De Vries eindelijk zijn F1-debuut te gunnen? Met nog ruim een half jaar te gaan tot de start van het nieuwe Formule 1-seizoen kan een bekendmaking nog lang op zich laten wachten, maar na meerdere verrassingsaankondigingen staan we nergens meer van versteld. Voor je het weet kondigt Williams Oscar Piastri aan, om maar eens een zijstraat te noemen.

Nyck_de_Vries_met_WilliamsF1 actie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS