DTM

Walkenhorst Motorsport na DTM Trophy nu ook in de DTM: "Het is the place to be"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 maart 2021 13:00 • Print artikel

Walkenhorst Motorsport is opgericht in 2009 en het team uit Melle bij Osnabrück, in het noorden van Duitsland, is sinds 2013 betrokken bij GT-racen. De samenwerking met BMW is logisch aangezien de bedrijfsgroep onder leiding van teambaas Henry Walkenhorst uit acht BMW-dealerbedrijven bestaat. De grootste prestaties van het team zijn onder meer de overall overwinning in de 24 uursrace van 2018 op Spa-Francorchamps en de titel in de eindstand (Speed-Trophy) van de GT3 2020 op de Nordschleife. Vorig jaar won Walkenhorst Motorsport, met ex-DTM-coureur Augusto Farfus als één van zijn vaste coureurs, ook de 8 uursrace op Indianapolis en de 9 uursrace op Kyalami.

11_Walkenhorst_BMW_M6_GT3_full_speed_front_above

“We zijn verheugd onze betrokkenheid bij de DTM aan te kondigen. Als team hebben we heel hard gewerkt om het DTM-project werkelijkheid te laten worden ”, zegt Walkenhorst Motorsport's teammanager Niclas Königbauer. “Na onze internationale prestaties in de afgelopen jaren, is het deelnemen in de topklasse van de DTM een logische stap om onze betrokkenheid bij GT3-races uit te breiden. Het is ons doel om te concurreren op het hoogste niveau in de autosport, dus het was voor ons duidelijk dat de DTM de place to be is. ”

6_Walkenhorst_BMW_pits

Daarbij kan Walkenhorst Motorsport profiteren van de ervaring van het afgelopen seizoen waarin het team met een paar BMW M4 GT's in de DTM Trophy reed. “Tijdens de races in de juniorencategorie hebben we het DTM-platform leren kennen en waarderen en hebben we veel contacten gelegd. Dat was erg waardevol voor ons ”, voegt Königbauer toe. "Momenteel plannen we een dubbel programma en werken we eraan om ons engagement in de DTM Trophy te herhalen, aangezien er nu optimale synergiën zijn gecreëerd voor teams op het DTM-platform."

7_Walkenhorst_BMW_M6_GT3_side_fast

“De BMW M6 GT3 is een zeer gerijpte raceauto waarmee we in de loop der jaren veel ervaring en prestaties hebben opgedaan. We zijn ervan overtuigd dat we met de M6 ook succesvol kunnen zijn tegen de sterke concurrentie in de DTM ”, zegt Niclas Königbauer.

8_Walkenhorst_BMW_M6_GT3_pitbox_low_position

10_Walkenhorst_BMW_werkplaats

9_Walkenhorst_BMW_M6_GT3_Nordschleife_rear

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS