Formule 1

Waarom was Lewis Hamilton schuldig? "Lewis werd niet volledig als verantwoordelijke gezien, maar hij was voornamelijk..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 juli 2021 05:04 • Print artikel

Lewis Hamilton kreeg de schuld van het ongeluk tijdens de Grand Prix van Engeland en ontving daarvoor een straf van tien seconden. Wat dachten de stewards van het incident en waarom werd de Mercedes-coureur als schuldige aangewezen voor het incident met zijn rivaal Max Verstappen.

Lewis Hamilton

“Hun beeld was dat Lewis voornamelijk schuld was”, aldus Masi tegen het Engelse Express. “Ik heb de kans nog niet gehad, omdat ik door heel wat andere dingen moest om het eigenlijk volledig te lezen, maar het grootste deel was, soortgelijk aan wat er later gebeurde met Charles. Lewis had, laten we zeggen, meer naar de apex kunnen gaan.”

“Dat was wat ze vonden, de bewoording was behoorlijk duidelijk volgens de regels, dat hij vooral de schuldige was. Lewis werd niet volledig verantwoordelijk gezien, maar hij was voornamelijk de schuldige. Hij had er wat meer in kunnen duiken en dat had de uitkomst wat kunnen veranderen, maar we weten het niet, we beoordelen op het incident zelf.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS