Formule 1

Waarom mag Mattia Binotto nog aanblijven bij Ferrari? "Kennelijk heeft hij een waterdicht contract"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2020 14:08 • Print artikel

Ferrari heeft de laatste jaren al wat teambazen versleten en ook de huidige teambaas Mattia Binotto ligt onder vuur door de belabberde resultaten. De Scuderia doet er alles aan om weer competitief te worden en het gezicht te redden. Zo worden er miljoenen uitgegeven aan een nieuwe simulator, maar het grootste struikelblok blijft toch de motor. Oud F1-coureur Timo Glock begrijpt niet waarom Binotto nog in het zadel zit.

Ferrari Mugello


"Kennelijk heeft Mattia Binotto een waterdicht contract", aldus Glock in een reactie aan Speed Week. "Normaal gesproken had hij na zo veel incidenten al lang zijn spullen kunnen pakken. Ik ben benieuwd hoe lang ze hem nog laten zitten."

Volgens Glock heeft Ferrari een compleet nieuwe structuur nodig, maar alles valt of staat met de motor. Op dat gebied heeft Ferrari zich zelf in de voet geschoten door de regels te overtreden. "Je maakt jezelf niet echt populair als je je in grijze gebieden gaat begeven. Het risico was enorm groot en daar betalen ze nu de prijs voor. Ze zullen blij zijn met de nieuwe regels vanaf 2022, maar het begint bij de motor. Dat moeten ze eerst zien op te lossen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS