Formule 1

Waarom kan Perez nooit winnen van Verstappen? "Hij rijdt tegen een fenomeen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 mei 2023 07:00

Red Bull Racing lijkt dit jaar onverslaanbaar in de Formule 1. Het Oostenrijkse team won alle vijf de eerste Grands Prix en heeft een zeer ruime voorsprong in het kampioenschap. Coureurs Max Verstappen en Sergio Perez wonnen alle races, Verstappen drie en zijn Mexicaanse teamgenoot twee. Toch lijkt Verstappen is alle facetten beter te presteren dan Perez. Ook volgens de kenners maakt de voormalig Force India-coureur geen schijn van kans.

Sergio Perez

Perez presteerde dit seizoen sterk in Jeddah en Baku, op deze stratenbanen won hij dan ook de race. In Bahrein, Melbourne en Miami moest hij zijn meerdere erkennen in tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen. Alhoewel er op papier niet een heel groot gat zit tussen de twee coureurs, zijn kenners het over één ding eens. Perez maakt nauwelijks tot geen kans tegen de Limburger.

Voormalig GP2-kampioen Davide Valsecchi is een van die kenners. Bij La Gazzetta dello Sport vertelde hij het volgende: "Of Perez zijn teamgenoot dit jaar kan verslaan? Als we het hebben over een paar onderlinge confrontaties, dan misschien wel. Als we kijken naar het wereldkampioenschap, dan denk ik het niet. Perez is heel erg goed, maar het probleem is dat hij strijd met een fenomeen. Fenomenen zijn elke dag van de week sterk."

"Perez is een goede coureur, maar hij bereikt dat niveau slechts een paar keer per jaar. In onze sport is dat het verschil tussen een goede coureur en een kampioen. Kampioenen doen wat Fernando Alonso dit jaar doet, altijd als derde finishen en slechts incidenteel niet. Perez doet mij eerder denken aan Valtteri Bottas. Dat is een erg goede coureur, maar hij was slechts op vier of vijf circuits een echte uitdager voor Hamilton."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS