Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Waarom is ByKolles geweigerd door het FIA WEC?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 januari 2022 09:30 • Print artikel

ByKolles is geweigerd met haar LMH-bolide voor het FIA World Endurance Championship van 2022. Het blijft onduidelijk wat de reden van de weigering is. De organisatie van het WEC-kampioenschap wil ook geen duidelijkheid verschaffen.

ByKolles

“Het selectie comité heeft besloten dat we niet alle noodzakelijke criteria hebben om de inschrijving te accepteren”, aldus WEC-directeur Frederic Lequien tegenover het Amerikaanse Motorsport. “Het is een beslissing van het selectie comité.”

Het comité bestaat uit vertegenwoordigers van Le Mans Endurance Management, Automobile Club de l’Ouest en de FIA. Zij hebben het recht om een inschrijving te weigeren als het niet aan de vereisten voldaan heeft. De Fransman wil echter niet op de details in gaan waarom de inschrijving geweigerd is.

De vereisten zijn zowel aantallen als administratieve criteria, waarin een team een bewezen track-record moet hebben om mee te doen aan het wereldkampioenschap. Daarnaast moet een equipe aantonen dat er banden zijn met een bestaand automerk. ByKolles heeft plannen om een extreme straatversie van de auto te ontwikkelen, die ook de naam Vanwall mee moet krijgen. Het weigeren heeft grote gevolgen voor ByKolles, want auto’s kunnen niet van race-tot-race ingeschreven worden in de LMH-klasse. Alleen een volledige seizoen wordt geaccepteerd als deelname. Lequien laat ook weten dat het WEC niet van plan is om losse inschrijvingen voor de 24 uur van Le Mans te accepteren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS