Formule 1

Waarom Daniel Ricciardo een aanbod voor een racestoeltje voor 2023 toch afsloeg

Uitgegeven door Peter Vader • 7 januari 2023 09:01

Een bijzondere F1-ontwikkeling is dat de ooit tot supertalent bestempelde Daniel Ricciardo het komende 2023-seizoen aan de zijlijn staat in plaats van op de grid, nadat hij McLaren een jaar eerder dan gepland heeft verlaten. De Australische coureur heeft nu onthuld dat hij wel degelijk met een ander team heeft gesproken over een racestoeltje voor 2023, voordat hij besliste over een rol als reservecoureur bij regerend kampioen Red Bull...

Daniel_Ricciardo_keep_smiling

Vervroegd vertrek
Tijdens Ricciardo's ambtstermijn bij McLaren reed hij voor teamgenoot Lando Norris naar een verbluffende een-twee op Monza in 2021. Het was zijn eerste seizoen bij het McLaren-team en scoorde hij 115 punten. Vorig seizoen pakte Ricciardo echter slechts 37 punten terwijl hij worstelde met de nieuwe generatie F1-auto's, wat leidde tot zijn eerder dan geplande vertrek uit het team. Nota bene een Australische landgenoot - Oscar Piastri - zal hem in 2023 vervangen bij McLaren.

Daniel_Ricciardo_winnaar_GP_Italy_2021

“Hoe meer…”
In een recente aflevering van de Beyond The Grid-podcast werd Ricciardo gevraagd of hij de mogelijkheid had om voor 2023 een fulltime racezitje te bezetten, voordat hij genoegen nam met een reserverol bij Red Bull. Hij antwoordde hierop: “Er was een paar keer een link met Ferrari.” Haas-teambaas Guenther Steiner reikte hem de hand en de bolide van Haas is nou eenmaal uitgerust met een Ferrari-motor. "Hoe meer... dagen er verstreken werd het steeds duidelijker dat het niet ging om welk telefoontje ik ontving; het ging erom dat ik erkende dat ik volgend jaar gewoon niet wil meedoen. Dus in zekere zin ben ik blij dat, laten we zeggen, een topteam geen contact heeft opgenomen, want het is één van die teams waarvan je waarschijnlijk denkt: 'Oh, daarvoor moet ik wel tekenen'; maar ik dacht diep na en verlangde ik gewoon naar een beetje afstand", aldus Ricciardo in een bericht van Formule1com

McLaren_Daniel_Ricciardo_Bahrein_2021

De kracht van een pauze
De achtvoudig Grand Prix-winnaar voegde eraan toe dat een seizoen aan de zijlijn voordeliger kan zijn dan nog een stint achter het stuur. "Ja, je zou het een burn-out kunnen noemen," vervolgde Ricciardo, "maar ik ben niet bang om dat toe te geven of dat te zeggen. Het is een van die situaties waar, weet je, iedereen een mening over zal hebben en dit en dat, maar het is uiteindelijk dat ik weet wat ik voel, ik weet wat ik wil. Dat was het een beetje. En ik voel me heel... Ik wil niet zeggen dat ik de enige coureur ben die er zo over denkt, maar ik zou zeggen dat ik niet de normale sporter ben die gewoon het principe 'oefening baart kunst' voortdurend toepas. Hoe meer ik soms doe, hoe meer ik er een beetje in verdwaal. Waar ik de kracht van een pauze voor mij voel, wat vrije tijd, ben ik ervan overtuigd dat ik beter terug kunnen komen. Ik weet gewoon dat voor mij dat eigenlijk heel goed zou kunnen zijn.”

Red Bull gaat in 2023 door met het succesvol gebleken duo van Sergio Perez en tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, terwijl ze streven naar een derde opeenvolgende coureurstitel en een tweede opeenvolgend constructeurskampioenschap, samen met Daniel Ricciardo die hen ondersteunt in de rol van derde rijder.

Daniel_Ricciardo_results_GP_Australia



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS