Formule 1

Waarom Alex Albon Red Bull op F1-helm heeft ondanks het rijden voor Mercedes-partner Williams

Uitgegeven door Peter Vader • 7 maart 2022 06:01

Alex Albon heeft zich voor het seizoen 2022 bij Williams aangesloten en vervangt George Russell nadat hij naar Mercedes vertrok. Het is fans van de Formule 1 misschien vergeven dat ze in de war zijn als ze Alex Albon dit seizoen het Red Bull- logo op zijn Williams-helm zien dragen. Albon, 25, voegde zich halverwege het seizoen van 2019 bij het team van Christian Horner van Toro Rosso en verzamelde 92 punten toen hij als achtste eindigde en de FIA Rookie of the Year Award won. In 2020 eindigde hij als zevende, noteerde 105 punten, maar werd overschaduwd door teamgenoot Max Verstappen en de Britse Thai ervoer dat hij in 2021 degradeerde naar de rol van reservecoureur nadat hij werd vervangen door Sergio Perez.

Alex_Albon_helm_2022

Nieuwe start
Dit seizoen zal echter een nieuwe start zijn voor de Thaise coureur, nadat hij werd benoemd tot nieuwe coureur bij Williams, na het vertrek van George Russell naar Mercedes. Albon zal teamgenoot worden van de Canadese coureur Nicholas Latifi, die in het middelpunt van de controverse de Grand Prix van Abu Dhabi stond nadat zijn crash ertoe leidde dat er een safetycar werd ingezet, wat een kickstart gaf aan een chaotische reeks gebeurtenissen die culmineerde in een Max Verstappen die Lewis Hamilton inhaalde in de laatste ronde, om daarmee wereldkampioen te worden.

Alex_Albon_en_Nicolas_Latifi_Williams_Barcelona_wintertests

Wiliams overall met Red Bull helm
Hoewel de overall van Albon de Williams-kleuren zal laten zien, trok iedereen zijn wenkbrauwen op toen hij kortgeleden het ontwerp van zijn helm voor 2022 tweette. Op de helm was duidelijk het Red Bull-logo te zien, zowel aan de voorkant als aan de zijkant, wat als tegenstrijdig kan worden gezien, vanwege de nauwe werkrelatie van zijn nieuwe team met Mercedes. Albon blijft echter persoonlijk gesponsord worden door Red Bull, en Jost Capito heeft eerder toegegeven dat zijn nieuwe coureur hun branding op zijn hoofddeksel zal laten zien.

Alex_Albon_helmet_2022

Terugkeer naar Red Bull?
De Williams-teambaas heeft tot nu toe geweigerd zich te laten leiden door berichten dat Albon al in 2023 zou kunnen terugkeren naar het team van Horner. "Ik wil niet praten over de details van het contract", zei Capito, toen hij werd ondervraagd door verslaggevers tijdens de Russische Grand Prix. "Het enige dat ik kan zeggen is dat hij een officiële Williams-coureur wordt zonder contract bij Red Bull. "Hij heeft wel een contract bij de Thaise divisie van Red Bull, die zijn hele carrière zijn persoonlijke sponsor is geweest. Hij heeft recht op persoonlijke sponsors."

Alex_Albon_met_helm_2022

Een trots Brits team
De nieuwe Williams FW44 voor het seizoen 2022, is hun eerste auto ontworpen onder leiding van technisch directeur Francois-Xavier. Het is ook de eerste Williams-autolancering sinds de legendarische eigenaar Frank Williams vorig jaar helaas overleed. De FW44 heeft niet de gebruikelijke wit-blauwe kleurstelling, maar schakelt over naar een geheel blauwe livery met rode strepen. Capito zei bij de introductie: "We zijn een Brits team, een trots Brits team. Daarom hebben we een vleugje rood op de auto."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS