Formule 1

Waarom gebruikte Max Verstappen nieuwe softs niet eerder? Helmut Marko legt uit

Max Verstappen werd in Spanje verslagen door een mindere strategie dan die van Mercedes. De Nederlander had in de slotfase nog een nieuw setje rode softs over, maar Red Bull koos ervoor om door te rijden. Lewis Hamilton maakte wel een tweede pitstop en reed het gat van 22 seconden dicht. Zes ronden voor het einde haalde de Brit zijn rivaal voor de wereldtitel in.



Verstappen had 15 tot 20 ronden voor het einde naar softs kunnen wisselen, maar Red Bull wilde niet achter twee Mercedessen terecht komen. "We hebben het geluk momenteel niet aan onze kant", zo begint Helmut Marko zijn uitleg bij het Duitse Sky. "We hadden inderdaad nog een nieuw setje softs over, maar dan was Max achter Bottas terug op de baan gekomen. Dan hadden we beide Mercedessen op de baan in moeten halen."

Red Bull had vroeg door dat Verstappen sitting duck zou worden. "Op het moment dat Hamilton voor de tweede keer stopte, wisten we al dat we niet meer zouden winnen. Alleen een safety car had ons kunnen helpen. Dan hadden de softs in ons voordeel gewerkt. Maar er is nog een lange weg te gaan. Het verschil is niet zo groot, duidelijk is wel dat we nog wat snelheid moeten zien te vinden."