Formule 1

Waar was Sergio Pérez? ‘Nachtmerrie-race' in Spanje met één minuut achterstand op Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juni 2024 17:02

Sergio Pérez heeft toegegeven dat zijn Grand Prix van Spanje een 'nachtmerrie van een race' was, omdat hij niet de vooruitgang boekte die hij wilde in Barcelona. Terwijl Pérez spartelde, kwam Max Verstappen bovendrijven. Max won vanwege zijn ongekende raceskills en de goede pitstops van Red Bull Racing.

Sergio Pérez en Christian Horner Red Bull Racing F1

Pérez zag zichzelf al vroeg in het middenveld vast komen te zitten en stopte al vroeg in de race om lucht te krijgen. Hij ging over op een drie-stops strategie om een manier te vinden om verder te komen in de Grand Prix van Spanje.

Pérez eindigde de race op 59,5 seconden van zijn teamgenoot en racewinnaar Max Verstappen en staat nu 108 punten achter hem in het coureurskampioenschap, maar hij gelooft dat het eerste deel van de race hem het meeste heeft gekost.

Pérez zei: "Ja, de afhankelijkheid die we hadden toen we begonnen, het was zo moeilijk om er voorbij te komen in die eerste stint; mijn race was voorbij. Uiteindelijk schakelden we over op de driestop, het lukte ons om terug te komen bij Gasly en P8 te pakken, maar het was best moeilijk. Eigenlijk kwam alles in gevaar tijdens die eerste stint."Volop lof van René van der Gijp voor Max Verstappen:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS