Formule 1

Waar ligt de crux voor Ferrari? - Charles Leclerc: "Lange, langzame bochten zijn een zwak punt"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 juni 2024 10:04

Ferrari was bezig om een indrukwekkende run aan resultaten aan elkaar te rijgen, maar daar kwam in Canada een abrupt einde aan. Beide Ferrari’s haalden in de kwalificatie niet het derde deel van de kwalificatie en vielen tot overmaat van ramp allebei uit in de race. Charles Leclerc legt uit waar Ferrari nog moet verbeteren om echt mee te dingen voor het kampioenschap.

Charles Leclerc Ferrari

Ferrari heeft de afgelopen maanden flinke stappen gemaakt en het gat richting Red Bull is grotendeels gedicht. Zo wonnen beide Ferrari-coureurs dit jaar al een Grand Prix en staan ze afgetekend op de tweede positie in het klassement, maar toch kwam de succesvolle run aan resultaten in Canada tot een einde.

Op het Circuit Gilles Villeneuve kende Ferrari een dramatisch weekend. De Scuderia kon niet presteren op de baan waar grip ver te zoeken was. Dit betekende op zaterdag al dat ze niet door Q2 kwamen. Tot groot verdriet van de Tifosi zagen ze zowel Leclerc als Carlos Sainz uitvallen in Montreal.

Leclerc legt in gesprek met de internationale media uit waar de crux zit bij het team van Ferrari: “Ik denk dat de lange, langzame bochten nog een zwak punt vormen voor onze auto. Daar hebben we in China nogal wat problemen mee gehad en dit is nog steeds een punt waar we met de auto’s aan moeten werken. Ik zou dus zeggen dat dit het belangrijkste probleem is dat we moeten aanpakken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS