Karting • WSK

WSK 2022 racekalender gewijzigd; geen races op Adria, WSK Champions Cup naar Lonato

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2022 22:09 • Print artikel

De WSK 2022 racekalender is aangepast vanwege het wegvallen van de mogelijkheden om kartraces te houden op het Circuit van Adria. Direct nadat de eigenaren van Raceway Adria hadden laten weten dat het kartcircuit niet beschikbaar was om de WSK Champions Cup te organiseren vanwege specifieke redenen die verband houden met het circuit, heeft WSK Promotion zich genoodzaakt gezien de racekalender voor 2022 aan te passen.

WSK 2022 calendar

De WSK Champions Cup-ronde is verplaatst naar 23 januari op het South Garda Karting Circuit in Lonato, aangezien de eerste ronde van de WSK Super Master Series die respectievelijk op 30 januari in Lonato zal plaatsvinden. De tweede ronde van de serie is bevestigd in Lonato op 13 februari. De derde en vierde ronde van de WSK Super Master Series blijven ook bevestigd voor 6 maart in La Conca en 13 maart op het Internationale Circuit Napoli van Sarno.

De WSK Euro Series zal in twee rondes worden verreden: de eerste in Lonato op 17 juli 2022 (die in de plaats komt van Adria) en de tweede in Sarno op 31 juli (in plaats van in La Conca).

Als gevolg van deze veranderingen heeft de promotor WSK Promotion besloten een nieuw evenement voor de categorie MINI te creëren dat in één ronde wordt verreden. Dit evenement krijgt de naam WSK Super Cup by MINI en vindt plaats op 4 september in La Conca.

De race van de WSK Open Cup is bevestigd voor 2 oktober op een nog nader te bepalen circuit. De twee afsluitende rondes van de WSK Final Cup zijn ook bevestigd en zullen worden verreden in Sarno op 6 november en in Lonato op 20 november.

Bekijk HIER de volledige kalender van de WSK 2022!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS