Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

WEC 6 Hours of Fuji – Kobayashi bovenaan FP3-tijden met Toyota; United Autosports snelste in LMP2; AF Corse leidt LMGTE Am

Uitgegeven door Peter Vader • 9 september 2023 05:40

Ook de derde vrije training is verreden van de 6 Hours of Fuji, de dit weekend in Japan verreden wedstrijd om het World Endurance Championship (WEC). Nadat aanvankelijk Ferrari de snelste tijden realiseerde, vierde Toyota de boventoon in de laatste trainingssessie. Daarmee werd de heftige concurrentiestrijd tussen de twee merken bevestigd, die zich op de Fuji Speedway zal voortzetten. Hieronder staan de belangrijkste hoogtepunten van de FP3-sessie.

6 Hours of Fuji 2023 Toyota snelste tijd FP3 met 1.30.068


Hypercar
- Kamui Kobayashi met Toyota-nummer 7 voert de tijdenlijst aan in de laatste vrije training, terwijl de lokale held piekt in zijn beste ronde van 1.30.068 minuten.
- De laatste vrije training begint nat, maar droogt al snel op en de tijden tuimelen tijdens de sessie van 60 minuten, maar een korte regenbui in de laatste 10 minuten zorgt voor tijden die vooraan in het veld ongelooflijk dicht bij elkaar liggen.
- Kobayashi's tijd overtreft Loic Duval's beste prestatie van 1:30,476 seconden in de Nr.94 Peugeot TotalEnergies 9X8
- Hertz Team Jota pakt de derde tijd terwijl Antonio Felix da Costa een beste tijd van 1.30.501 minuten neerzet.
- De tweede Peugeot 9X8 wordt vierde, terwijl Mikkel Jensen laat in de sessie zijn beste ronde van 1.30.695 neerzet en daarmee vierde wordt.
- De Proton Competition Porsche 963 wordt knap vijfde terwijl Harry Tincknell een rondetijd van 1.30.710 seconden realiseert in de eerste race van het tweede Porsche-chassis van het team.
- De nummer 51 Ferrari AF Corse-inschrijving, bestuurd door James Calado, eindigt op de zesde plaats terwijl de Britse aas eindigt met zijn beste tijd van 1.30.798.
- De nummer 8 Toyota Gazoo Racing-deelnemer staat zevende terwijl Ryo Hirakawa laat in de sessie een 1.30.826 seconden neerzet.
- Cadillac Racing staat op de achtste plaats, omdat het zijn juiste afstelling tijdens zijn eerste bezoek aan Fuji nog steeds niet goed weet te vinden. Alex Lynn stelt de tijd veilig voor toegang tot de VS.
- Porsche Penske rondt de top tien af terwijl de nummer 5 voor de nummer 6 963 aankomt.
- Nr.50 Ferrari AF Corse is elfde na het overleven door Antonio Fuoco van een spectaculaire lock-up in bocht 1
- De Floyd Vanwall-inschrijving bestuurd door Esteban Guerrieri, Joao Paulo de Oliveira en Tristan Vautier nemen de twaalfde en laatste Hypercar-positie in.LMP2
- De Nr.23 United Autosports Oreca-Gibson leidt de LMP2-tijden terwijl Oliver Jarvis een beste tijd neerzet in 1.34.258.
- Daarmee verslaat Jarvis de nummer 36 Alpine ELF Team Oreca-Gibson (Vaxivière) met slechts 0,234 seconde.
- Alpine wordt ingeklemd door United Autosports, terwijl de nummer 22 derde wordt, terwijl Phil Hanson de beste ronde neerzet.
- Vector Sport wordt vierde met Gabriel Aubry die een beste ronde neerzet van 1m34.719s.
- Nr.9 Prema Racing pakt de vijfde plaats, vóór de Le Mans-winnende Inter Europol Competitie, die halverwege de sessie een incident had met de nr.54 AF Corse (zie de video in de tweet in dit bericht).
- Team WRT met onder andere Robin Frijns, heeft een uitdagende sessie met zusterauto nr. 31 en nummer 41 op de zevende en achtste plaats.

6 Hours of Fuji 2023 Toyota bovenaan

LMGTE Am
- Davide Rigon gaat aan de leiding voor de tweede opeenvolgende sessie in de LMGTE Am-categorie voor het Nr54 AF Corse Ferrari 488 GTE Evo-team, terwijl hij de beste ronde neerzet van 1.39.074 minuten.
- Eerder zorgde een botsing tussen de Inter Europol Competitie Oreca-Gibson en de Nr54 AF Corse in bocht 1 ervoor, dat laatstgenoemde met een gebroken wiel en een lekke band naar de pits werd gestuurd.
- D'Station Aston Martin bereikt de tweede positie op eigen terrein terwijl Tomonobu Fuji op 1m39.260s komt.
- De nr.77 Dempsey Proton Racing Porsche pakt de tweede plaats terwijl Julien Andlauer de beste ronde neerzet van 1.39.470 minuten.
- Corvette Racing vecht zich terug na een moeilijke vrijdag en wordt vierde, vóór de nummer 57 van Kessel Racing.
- 'Rexy' Project 1 AO Porsche beleeft een veelbewogen sessie met twee spins en een straf van 5 minuten voor het overschrijden van de pitlane-ingang.

Klik hier voor de uitslag van de derde vrije training van de 6 Hours of Fuji 2023, klik daarna op 'Free practice 3' en vervolgens op 'Classification (PDF)'.

6 Hours of Fuji 2023 Klaar voor de derde vrije training?


WEC 6 Hours of Fuji event poster


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS