Formule 1

WADA niet tevreden met verklaring Haas: "WADA is zich bewust van de kwestie en kijkt..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2021 11:59 • Print artikel

Het werelddoping agentschap, de WADA, gaat onderzoek doen naar de nieuwe livery van de F1-auto van Haas. De auto van het Amerikaanse team is uitgedost in de Russische kleuren, wat diverse wenkbrauwen deed fronzen. Teambaas Gunther Steiner liet al snel doorschemeren dat het geen manier was om het verbod op Russische atleten om onder de eigen nationale vlag hun sport te bedrijven te omzeilen, maar puur de kleuren zijn van de nieuwe sponsor Uralkali.

Haas F1 VF21

Door de wijdverspreide overtreding van de dopingregels door Rusada, voldoet zij niet aan de vereisten van de internationale dopingscode. Hierdoor hebben de Russische atleten een verbod om de komende jaren onder de Russische vlag te sporten en moeten zij dit doen onder een neutrale vlag. Het betekent ook dat op het podium het Russische volkslied niet zal klinken.

De FIA zegt zelf dat de livery (BEELDEN) voldoet aan de vereisten, omdat het verbod niet het gebruik van de kleuren van de Russische vlag verbiedt. De WADA is echter niet tevreden met de verklaring van het F1-team. Een woordvoerder meldt tegenover FormulaSpy: “WADA is zich bewust van deze kwestie en kijkt er naar met de relevante autoriteiten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS