Formule 1

W-Series racet voor het eerst in Singapore na wijziging kalender

Uitgegeven door Deni Volkers • 28 juli 2022 12:44

W Series, het internationale single seater kampioenschap voor vrouwen in de autosport, kondigt vandaag aan dat het voor de eerste keer in de geschiedenis een race zullen organiseren in Singapore ter ondersteuning van de Formula 1® Singapore Airlines Singapore Grand Prix 2022 op 30 september-2 oktober.

W series singapore

De race op het Marina Bay Street Circuit wordt de eerste race van de W Series in Azië en vervangt het eerder aangekondigde evenement in Japan als zevende race van het seizoen 2022. Door onvoorziene operationele problemen zal de W Series-race op de Suzuka International Racing Course ter ondersteuning van de Formule 1® Honda Japanese Grand Prix 2022 op 7-8 oktober niet meer plaatsvinden.

Regerend tweevoudig kampioen Jamie Chadwick heeft de eerste vijf races gewonnen van de recordcampagne van de W Series voor 2022, die 10 races telt. De dubbele seizoensopener in Miami (VS) werd gevolgd door races in Barcelona (Spanje), Silverstone (VK) - met een piek van meer dan een miljoen kijkers op de Britse tv en het hoogste kijkersaantal ooit in de geschiedenis van de W Series - en Le Castellet (Frankrijk).

W Series rondt zijn Europese tour af met een race op de Hungaroring in Hongarije dit weekend (29-30 juli) voor de traditionele zomerstop van de F1 in augustus. Daarna wordt het derde seizoen van de serie afgesloten met races in Singapore en Austin (Texas, VS), voordat in oktober een dubbele race wordt verreden in Mexico City (Mexico).

Catherine Bond Muir (Chief Executive Officer, W Series) zei:
"Sinds we in januari onze racekalender voor 2022 bekendmaakten, is het mondiale landschap aanzienlijk veranderd. Het is jammer dat we dit jaar niet in Japan zullen racen, waar we veel steun hebben, maar de uitdagingen die daarbij komen kijken zijn de afgelopen zes maanden aanzienlijk toegenomen, wat betekent dat het voor een jong bedrijf als het onze helaas niet langer mogelijk is om daar een race te houden.

"Gezien de enorme stappen die we hebben gezet, is het gemakkelijk te vergeten dat W Series minder dan vier jaar geleden van start ging. Bij elke stap die we hebben gezet, hebben we de langetermijnbelangen van de series voor ogen gehouden, omdat we op de meest duurzame manier willen groeien. Ons seizoen 2022 beloofde een mijlpaal te worden, aangezien we meer races (10) in één seizoen organiseerden dan ooit tevoren, inclusief een allereerste race in Azië, wat een belangrijke markt voor ons is. Ik wil zowel de Formule 1 als het team van Singapore GP bedanken voor hun hulp om dat te realiseren.

"Het Marina Bay Street Circuit heeft een fantastische reputatie opgebouwd voor geweldige races en we zijn er zeker van dat de sfeer ongelooflijk zal zijn als de races daar terugkeren na een onderbreking. In mei hebben we in Miami onze allereerste race op een stratencircuit verreden, en ik weet zeker dat onze coureurs ook in Marina Bay een spectaculaire show zullen neerzetten en nieuwe fans van de W Series in Azië zullen blijven inspireren."

Colin Syn (vice-voorzitter, Singapore GP Pte Ltd) zei:
"We zijn verheugd dat Singapore als eerste in Azië gastheer zal zijn voor de W Series, nu we na een onderbreking van twee jaar de draad weer oppakken. W Series loopt voorop in het promoten van diversiteit en gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de autosport. We zijn er trots op met hen samen te werken door een platform te bieden voor een volledig vrouwelijke line-up van elite racers om te strijden tijdens de Formule 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix 2022."

W series Singapore

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS