Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series introduceert super licentie punten: "Nog belangrijker op de motorsportladder"

Uitgegeven door Bart • 30 januari 2020 12:52 • Print artikel

De top 8 van de W Series scoort vanaf dit jaar punten voor de super licentie. Om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen, hebben coureurs 40 punten nodig. De kampioen van de W Series kan aan het einde van dit jaar 15 punten bijschrijven en dat is net zo veel als de kampioen in de WTCC, het Supercars kampioenschap, de NASCAR, de Indy Lights, de Formule Renault Eurocup, het Euroformula Open en de Super Formula Lights.

Beitske Visser


De kampioen krijgt 15 punten, de nummer twee krijgt er 12 en de nummer drie 10. Daarna wordt dat afgebouwd met 7, 5, 3, 2 en 1 punt. W Series-directeur Catherine Bond Muir is zeer verheugd met de beslissing van de FIA. "De W Series wordt hiermee nog belangrijker voor vrouwelijke coureurs die hogerop willen komen in de motorsport. De competitie klimt hiermee op de motorsportladder. Vrouwelijke coureurs willen hun mannelijke concurrenten in de Formule 3 verslaan. Dat is de volgende stap na de W Series."

De W Series wordt bij de Grands Prix in Amerika en Mexico in hetzelfde weekend verreden als de Formule 1. De vrouwelijke racecompetitie start op 30 mei in Rusland op het circuit van Igora Drive. Vorig jaar eindigde Beitske Visser op de tweede plaats in het kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS