Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

W Series-coureurs Irina Sidorkova en Nerea Marti gaan testen in Formule 3

Uitgegeven door Bart • 28 oktober 2021 08:02 • Print artikel

Twee coureurs uit de W Series zullen komende maand hun opwachting maken tijdens een testdag van de Formule 3 op het circuit van Magny-Cours. Het gaat om de 18-jarige Irina Sidorkova en de 19-jarige Nerea Marti. Beide coureurs maakten dit jaar hun debuut in de vrouwelijke raceklasse. Marti eindigde knap als vierde, terwijl Sidorkova net achter Beitske Visser als negende eindigde.

Sidorkova Marti


Sidorkova en Marti komen voort uit de W Series Academy dat speciaal is opgezet om vrouwelijke talenten de kans te geven om door te stoten naar de Formule-klassen. De F3-test is daar een volgend hoofdstuk van. Voor W Series-directeur Catherine Bond Muir is het een bewijs dat de missie aan het slagen is. "De W Series Academy is opgezet om de talenten beter te coachen naar hun potentie. Irina en Nerea hebben dat al beantwoord met mooie resultaten. Ze maken indruk met hun professionele aanpak, op en naast de baan. De F3-test is een natuurlijke stap voor ze en ik ben ervan overtuigd dat ze er het beste van zullen maken."

Directeur van de Formule 2 en 3 Bruno Michel pleit voor meer diversiteit. "Het is onze wens dat steeds meer vrouwelijke coureurs aan onze kampioenschappen gaan meedoen. We hopen dat deze test voor hen de eerste stap is op weg naar de Formule 1. Tijdens de test kunnen Nerea en Irina wennen aan de Formule 3, de auto en de manier van werken. Het draait niet allemaal om presteren, maar om het leren rijden in deze klasse. Dit is een grote kans voor ze en we denken al aan volgende testmogelijkheden. Het is geen eenmalig iets."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS