Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

W Series compleet geschrapt voor 2020, focus op 2021: "Meerdere races samen met de Formule 1"

Uitgegeven door Bart • 4 juni 2020 17:40 • Print artikel

De W Series heeft besloten het seizoen 2020 volledig te schrappen en alle pijlen te richten op een comeback in 2021. De raceklasse voor alleen vrouwen was vorig jaar bij het debuut een groot succes, maar vanwege de coronacrisis heeft de organisatie in samenspraak met de FIA, de F1 en de DTM besloten dit jaar niet te racen.

Beitske Visser


De W Series zou oorspronkelijk op 30 mei in St. Petersburg in Rusland van start gaan en eindigen op 31 oktober in Mexico. Twee races zouden tegelijkertijd met de Formule 1 gehouden worden, maar die afspraak is doorgeschoven naar 2021. Dat worden de races in Mexico en Amerika.

"Het debuutseizoen in 2019 was enorm succesvol", aldus W Series-directrice Catherine Bond Muir in een statement. "Daarom was het geen gemakkelijke beslissing om dit seizoen volledig te schrappen. Nu we deze beslissing genomen hebben, steken we al onze energie in het seizoen 2021 en we blijven zeer enthousiast om meerdere races samen met de Formule 1 te rijden."

F1-directeur Ross Brawn: "De W Series had vorig jaar een grote impact om de motorsportwereld. We keken er naar uit om races samen met de F1 te rijden. Daarom is het een grote teleurstelling dat de races dit jaar niet door kunnen gaan. Volgend jaar zullen we weer spannende races in de W Series te zien krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS