Formule 1

Vrouwen in de Formule 1: "Williams heeft het nooit aangedurfd om Susie een echte kans te geven"

Uitgegeven door Bart • 17 augustus 2022 14:30 • Print artikel

Susie Wolff had in de ogen van haar man Toto zeker een kans in de Formule 1 verdiend. De nu 39-jarige Britse reed in 2014 twee vrije trainingen voor het team van Williams en zat in Hockenheim slechts 2 tienden van teamgenoot Felipe Massa. Susie Wolff was testrijder maar meer zat er niet in. Volgens haar man en Mercedes-teambaas Toto heeft Williams het nooit gedurfd om voor het eerst in lange tijd een vrouw een stoeltje te geven.

Susie Wolff


"Susie zat binnen een paar tienden van Felipe Massa", zo kijkt Toto Wolff terug in een interview met The Financial Times. "De allerlaatste stap werd haar echter nooit gegund. Williams heeft het niet gedurfd om die call te maken."

Lella Lombardi was in 1976 de laatste vrouwelijke coureur in een Formule 1-race. Via de W Series is de hoop groter geworden op een opvolgster, maar ook de ongenaakbare Jamie Chadwick komt nog niet in beeld bij een F1-team. Wolff: "Ik weet zeker dat er vrouwen zijn die het zouden kunnen halen, maar ik weet niet of het realistisch is of het in de komende 10 jaar gaat gebeuren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS