Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Vroegtijdig einde Erik van Loon door motorproblemen: "Erg jammer, wellicht hadden we kunnen winnen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2020 21:02 • Print artikel

Na een spannende kwalificatie, waarin Mike Verschuur in de laatste minuten de snelste tijd klokte, mocht de Renault R.S. 01 van Erik van Loon, Harrie Kolen en Verschuur vertrekken vanaf pole position. Na zestien rondes traden er motorproblemen op en moest Verschuur, die de race begon, de auto in het gras parkeren. Equipe Verschuur zocht nog naar het probleem, maar de motor was kapot en de race kon niet worden vervolgd.

Renault R.S. 01 van Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur

“Mike begon de race heel erg sterk,” vertelt Van Loon. “Vanaf pole vertrekken is niet makkelijk, je hebt namelijk geen enkele referentie behalve jezelf en wat je in je spiegels ziet. Mike kwam binnen een ronde of 13 al de eerste tragere TC-auto’s tegen en moest zich manoeuvreren door het verkeer. Daarvoor had hij al een voorsprong van 10 seconden opgebouwd, wat erg veel is in dit deelnemersveld. Maar toen ging het mis, er was rook en Mike moest de auto stoppen.”

Daarna werd de auto teruggebracht naar de pitsstraat waar de monteurs alles hebben nagekeken. “Helaas is er teveel schade en is het niet te repareren. Erg jammer, wellicht hadden we kunnen winnen. We gaan thuis eens rustig kijken naar de auto, maar ik zou nog graag een paar andere races rijden. Dit geeft echt een kick.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS