Dakar

Vreugde en verdriet dicht bij elkaar voor Team De Rooy: Van Kasteren op zijn kant, Van den Brink P3

Uitgegeven door Bart • 10 januari 2022 06:49 • Print artikel

Dubbele gevoelens bij Team De Rooy tijdens en na de zevende etappe van de Dakar Rally. De nummer vier in het klassement Janus van Kasteren ging vroeg in de special om en verloor 38 minuten, maar aan de andere kant wist Martin van den Brink op de derde plaats te finishen.

Martin van den Brink


Janus van Kasteren zorgde al vroeg op de proef voor bezorgde blikken in het kamp van Petronas Team De Rooy Iveco. In de eerste tien kilometer ging het mis. "Ik had het niet eens in de gaten," zo vertelde Janus na afloop van de special. "Het is mijn fout omdat ik over een bultje ben gereden en dat dus beter niet had kunnen doen."

Teamgenoot Vick Versteijnen was twee minuten na Van Kasteren gestart en was snel ter plaatse om de truck op vier wielen zetten. Janus, Marcel Snijders en Darek Rodewald kwamen ongeschonden uit de truck. Met hulp van snelle assistent Mitchel van den Brink, vergezeld door Richard Mouw en Bert van Donkelaar werd de truck zo snel mogelijk weer rijklaar gemaakt. De mannen in de Iveco met #504 moesten het de rest van de dag echter wel doen zonder voorruit en bandenaflaatsysteem. Een zeventiende plaats in de etappe was het uiteindelijke resultaat. Dat Janus ‘slechts’ 38:49 verspeelde in de resterende kleine 400 kilometer zegt genoeg over de wilskracht van de mannen in de Iveco van Petronas Team De Rooy.

Ondanks de tegenslag bleef Janus in de top van het klassement. Op 1 uur 36 minuten en 51 seconden achter Sotnikov is de Veldhovenaar vijfde. Karginov is de nummer zes en heeft echter slechts een minuutje achterstand op de equipe van Team De Rooy.

In de kleuren van Mammoet Rallysport Team De Rooy Iveco beleefde Martin van den Brink een ‘mooi dagje’ zoals hij na afloop zelf zei. "We hebben niets meegemaakt. We hebben de snelheid iets verhoogd en zijn super blij met de derde plaats." De mannen van Team De Rooy slaagden erin om het superkwartet van Kamaz te ‘splitten’. "We hebben voor ze gereden en er net achter. We hebben vandaag gezien dat we ze aardig bij kunnen houden. In het laatste deel hebben we ze voorbij laten gaan. We wisten dat we goed zaten wat betreft het resultaat. Ik ben heel blij met deze plaats op het podium."

In de zevende etappe van Riyadh naar Al Dawadimi marcheerde de equipe van Van den Brink als een geoliede machine. "Het liep voortreffelijk. Het navigeren ging goed, we hebben de waypoints eenvoudig gevonden en we hebben geen straftijd opgelopen door de snelheid te overtreden."

Voor Martin, navigator Peter Willemsen en monteur Bernard der Kinderen is de derde plaats een goed begin van de slotweek in Saoedi-Arabië. "We hebben heel hard gereden, maar niets meegemaakt. Het is een mooie opsteker voor de rest van deze week. Morgen gaan we er opnieuw goed voor zitten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS