Formule 1

Voormalig wereldkampioen: 'Mercedes zal ook bij Max hoog op het lijstje staan'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 08:06 • Print artikel

Damon Hill denkt dat, als Red Bull Mercedes niet kan verslaan, Max Verstappen net zo graag bij het Duitse team zal willen komen als zij hem willen hebben.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Hoewel het contract van de Nederlander bij zijn huidige team pas afloopt aan het einde van het seizoen 2023, is er alom gemeld dat er een prestatieclausule in zit die hem in staat zou stellen om aan het einde van dit jaar te vertrekken. Nu beide Mercedes-coureurs aan het eind van het seizoen zonder contract zitten, wordt de Nederlander voortdurend in verband gebracht met een overstap naar de regerend kampioen.

Christian Horner heeft gezegd dat Verstappen inderdaad bovenaan het verlanglijstje van Mercedes staat, maar Hill gelooft dat, afhankelijk van hoe 2021 verloopt, het gevoel wederzijds zou kunnen zijn. "Ja, en ik denk dat Mercedes ook hoog op het lijstje van Max zal staan", vertelde hij aan Autocar. "Hij is erg loyaal geweest aan Red Bull, maar als zij niet de competitiviteit kunnen bieden die hij nodig heeft... De tijd tikt door. Hij was de jongste F1-winnaar ooit in 2016, maar hij heeft nog niet voor een kampioenschap kunnen strijden. Dat zal in zijn gedachten zitten."

Of Verstappen wel of niet bij Mercedes komt, hangt grotendeels af van wat Lewis Hamilton besluit te doen na 2021. Want het is onwaarschijnlijk dat de twee voor hetzelfde team zouden rijden.

Het vertrek van de Brit werd een grotere mogelijkheid toen bekend werd dat hij slechts een eenjarig contract had getekend voor dit seizoen, en Hill gelooft dat het niet tekenen van een langer contract de juiste zet was voor de zevenvoudig kampioen. Hij heeft hem echter ook gewaarschuwd om niet te lang te wachten en zegt dat Mercedes daartoe misschien niet bereid is. "Iedereen heeft dit in zijn achterhoofd: 'wanneer moet ik stoppen met racen, en zal ik weten wanneer het het juiste moment is om te stoppen?'"

"Je opties openhouden is het juiste om te doen. De vraag is of hij later dit jaar in een sterkere onderhandelingspositie zal verkeren, en op basis van het verleden zou je zeggen dat hij dat waarschijnlijk wel zal zijn. Maar ervan uitgaan dat je onmisbaar bent, is riskant."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS