Formule 1

Voormalig manager over Sergio Perez en onverslaanbare Max Verstappen: "Hij zal echt..."

Uitgegeven door Peter Vader • 10 januari 2023 18:08

De voormalige manager van Sergio Pérez, Adrian Fernandez, heeft de Mexicaan gewaarschuwd dat hij "een versnelling hoger zal moeten schakelen" in het komende seizoen, waarbij de 32-jarige Mexicaan Max Verstappen meer tegengas moet geven. Het F1-seizoen 2022 verliep relatief goed jaar voor Perez, hij deed het vooral goed op stratencircuits. De Mexicaan behaalde in 2022 twee overwinningen en veroverde P3 in het rijderskampioenschap, terwijl Max Verstappen 15 overwinningen behaalde en de nummer 1-positie veroverde. Verstappen brak in 2022 meerdere records op zijn weg naar zijn tweede rijderskampioenschap, iets wat hij relatief gemakkelijk claimde.

Sergio_Perez_in_gedachten F1 Red Bull
Zijn voormalig manager Adrian Fernandez over Sergio Perez: "Hij zal echt een versnelling hoger moeten schakelen en ik denk dat hij dat ook weet”

Een versnelling hoger
Hij behaalde vorig jaar zijn eerste pole position in Saoedi-Arabië en won de races in Monaco en Singapore; zijn prestaties werden echter grotendeels overschaduwd door zijn dominante teamgenoot Verstappen. Fernandez heeft Perez nu gewaarschuwd dat hij in 2023 dichter bij de heerszuchtige Nederlander moet komen, vooral als Ferrari en Mercedes beiden zich weer in de titelstrijd gaan mengen. “Checo is een uitstekende chauffeur en nu zeer ervaren. Maar nu moet hij uitzoeken wat Max anders doet dan hij. Max rijdt natuurlijk al een tijdje voor Red Bull en het team is om hem heen gebouwd. Gezien dat, doet Checo het zeker niet verkeerd en doet hij waarschijnlijk precies wat het team wil dat hij doet. Maar hij zal straks een versnelling hoger moeten schakelen. En ik denk dat hij dat ook weet”, aldus Fernandez in een bericht van formula1news.co.uk

Max is ander niveau
Sergio Pérez zou gemakkelijk kunnen worden gezien als een nummer één coureur als hij in een team op het middenveld zou zitten, in plaats van de meest in vorm zijnde coureur naast zich te hebben. Bovendien heeft het er alle schijn van dat Perez door Red Bull zelf kan worden tegengehouden om voor de titel te vechten, aangezien Verstappen het overgrote deel van het afgelopen seizoen de voorkeur genoot. In de ogen van Fernandez behoort Verstappen tot de beste F1-coureurs aller tijden, wat benadrukt hoe moeilijk het voor Pérez is om consequent de Nederlandse coureur te verslaan. "Max zit gewoon op een ander niveau", vervolgde Fernandez. "Hij is van het kaliber van Senna, Schumacher en Hamilton. Ik geloof in de capaciteiten van Checo, maar om op dat niveau te komen, zal hij een grote stap moeten zetten. Ik heb het dan niet zozeer over hoe hij rijdt, maar meer over hoe hij samenwerkt met de ingenieurs om de auto naar zijn zin te krijgen en zijn consistentie gedurende het seizoen.”

Geen vuist maken
Fernandez haalde Valtteri Bottas aan als voorbeeld van een coureur die in de beste auto reed en toch geen vuist kon maken om het wereldkampioenschap te veroveren. Het lijdt geen twijfel dat als Pérez op de een of andere manier Verstappen naar de kroon steekt voor de wereldtitel, Checo het onderspit zou delven tegen een van de grootsten aller tijden. Zelfs Lewis Hamilton slaagde er niet in de Nederlandse coureur te verslaan in een titelgevecht toen beiden in de race hiervoor waren.

Red_Bull_Max_Verstappen_L_Sergio_Perez_R F1 Red Bull
Max Verstappen (links) en Sergio Perez (rechts)





 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS