Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Voormalig Red Bull-junior doet een boekje open: "Dat ik een engineer had aangevallen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 september 2019 05:05 • Print artikel

Dan Ticktum leek op weg te zijn de volgende Red Bull F1-coureur te worden voor een stoeltje bij STR. Anders dan bij Max Verstappen is het haast onmogelijk om de stap van de F3 direct naar de F1 te bewerkstelligen. Het ontbrak de Brit echter nog aan voldoende punten voor de superlicentie en daarom reed hij in de Super Formula in Japan. Opeens was daar de beëindiging van het contract met de energiedrankenfabrikant, die voor velen uit de lucht kwam vallen.

Ticktum

“Er kwamen geruchten over mij dat ik een engineer had aangevallen, waarvan ik hoorde dat ze rondgingen, die in een slaapkamer verzonnen zijn door een 35 jaar oude gast en op de sociale media gezet zijn. Het is een compleet gerucht”, reageerde Ticktum tegenover Formula Scout. “Maar wat ik nu wil zeggen en je mag dat van mij quoten, het is onzin. Het is bagger. Als dat gebeurd is, had je het gehoord van Honda of van Red Bull, of de statement van Red Bull had gezegd waarom ze me lieten vallen als dat het geval was. Dus het heeft daar niets mee van doen.”

“Het was de prestatie. Het team stoeide met zichzelf, zelfs mijn teamgenoot stoeide met zichzelf. Er was zeker wat schade na ronde twee in Autopolis toen ik de kerb raakte, omdat we helemaal nergens waren in Sugo. Ik geloof dat het een beschadigd chassis was. Het team zei dat ze alles controleerden Ik ben er niet zeker of het op een chassis dyno gezet is. Ik pushte om het op de dyno te zetten, omdat ik me echt zorgen maakte dat ik hun chassis met de kerb beschadigd had, het was een grote klap. Ik heb eerder een chassis gebroken of beschadigd en ik ken het gevoel wanneer je een kerb op een hoek als deze raakt, als glas.”

“Toen kwam ik naar Sugo en ik was met alles een seconde langzamer dan mijn teamgenoot in alles, helemaal achteraan. Patricio O’Ward was gekomen om mij te vervangen en grote dingen te doen en hij heeft exact hetzelfde gedaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS