Formule 1

Voormalig Formule 1-coureur Roberto Merhi keert terug tijdens de GP van Oostenrijk

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juli 2022 06:26 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur Roberto Merhi komt komend weekend in actie tijdens de Formule 2 in Oostenrijk en vervangt de geblesseerde Ralph Boschung bij het team van Campos.

Roberto Merhi

Door aanhoudende nekklachten van Boschung is het team op zoek gegaan naar een geschikte vervanger voor de Zwitser. De bal is gevallen op de inmiddels al 31-jaar oude Merhi die voor het laatste in 2018 achter het stuur van een F2-bolide stapte.

In 2015 reed Merhi voor het Formule 1-team van Manor, maar kon geen potten breken. In 2017 maakte hij tijdens het weekend in Spanje zijn debuut bij Campos naast Boschung, voordat hij halverwege het seizoen overstapte naar het inmiddels vergane Rapax.

In 2018 begon hij het seizoen bij MP Motorsport om vervolgens halverwege het seizoen een transfer maakte naar... Campos.

"Ik zal mijn best doen om sterke resultaten te behalen om te reageren op het vertrouwen dat Ralph, zijn sponsors en Campos Racing in mij hebben gesteld", zei Merhi. “Ik heb in 2018 voor de allerlaatste keer in een F2-auto gereden bij Campos Racing, met wie ik toen op het podium eindigde. Ik hou echt van de Red Bull Ring, een goede plek om terug te komen. ”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS