Formule 1

Voormalig Formule 1-coureur Esteban Gutiérrez terug: "Met Esteban in het team een sterke line-up"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 januari 2022 14:50 • Print artikel

Inter Europol Competition heeft haar line-up voor de LMP2 in het FIA World Endurance Championship afgerond. Het team heeft naast Alex Brundle en Jakub Smiechowski voormalig F1-coureur Esteban Gutiérrez vastgelegd voor haar Oreca 07 Gibson. De Mexicaan rijdt alle zes de races van het kampioenschap, waaronder de 24 uur van Le Mans. Daarmee debuteert Gutiérrez in het endurance racen.

Esteban Gutiérrez


“Ik ben blij om mij bij het Inter Europol Competition team te voegen voor het 2022 FIA WEC-seizoen”, reageert de 30-jarige coureur. “Als dank richting het team voor de kans die zij mij gegeven hebben om samen met ‘Kuba’ Smiechowski en Alex Brundle te racen. Met de progressie van het team en onze gecombineerde ambitie, heb ik het vertrouwen dat we een excellent team gaan vormen. Endurance racen is een nieuwe uitdaging voor mij. Ik ga mij er op richten om zoveel mogelijk te leren en zo snel mogelijk. Het is een eer voor mij om terug te keren naar het racen in dit competitieve en prestigieuze kampioenschap.”

De komst van de Mexicaan was mogelijk omdat Renger van der Zande het niet meer kan combineren met zijn autosportactiviteiten. De Nederlandse coureur richt zich volledig op de DPI met Chip Ganassi Racing en Cadillac. Het afgelopen jaar eindigde het team als vijfde in de algemene classificatie van de LMP2.

Esteban Gutiérrez Inter Europol Competition

“We zijn blij om Esteban te verwelkomen bij het team”, reageert teammanager Sascha Fassebender. “Ik heb het vertrouwen dat dit een sterk jaar voor dit team gaat zijn. En dank aan Renger van der Zande, die samen met Alex en Kuba, vorig jaar hard gewerkt heeft om ons naar dit niveau te brengen. Met Esteban in het team hebben we een sterke line-up om onze ambities te behalen. Ik kijk er naar uit om samen te werken om dit seizoen grote dingen te bereiken.”

Gutiérrez was voor het laatst actief in de IndyCar als coureur in 2017. Daarna was hij Mercedes reserve- en ontwikkelingscoureur voor zowel het F1- als Formule E-project.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS