Formule 1

Voormalig Ferrari F1-topper en Honda zijn het eens: "Max lijkt op Senna en hij kan wereldkampioen worden!"

Uitgegeven door Peter Vader • 13 juni 2021 16:03 • Print artikel

Voormalig Ferrari F1-coureur Gerhard Berger is van mening dat de vergelijking tussen Max Verstappen en Ayrton Senna, die onlangs door Honda werd gelanceerd, als zeer "serieus moet worden genomen". Na de overwinning van Verstappen in Monaco vorige maand, zei Honda F1-baas Masashi Yamamoto dat hij overeenkomsten zag tussen de Nederlander en Senna. "Dit is de eerste keer dat Honda in Monaco wint sinds Senna, maar ik zie altijd een overlap tussen Ayrton Senna en Verstappen, die een heel speciale coureur is voor Honda omdat zijn rijstijl erg lijkt op die van Senna. Op slechts 23-jarige leeftijd heeft hij nog steeds het potentieel om Senna's record van zes overwinningen in Monaco te evenaren en te overtreffen en ik ben verheugd hem te hebben geholpen om die stap te zetten."

Max_Verstappen_Tanabe_Yamamoto_Max_Horner_F1_Red_Bull_Honda
Toyoharu Tanabe, Masashi Yamamoto, Max Verstappen en Christian Horner

Tanabe van dichtbij getuige
Berger steunde de opmerkingen van Yamamoto en merkte op dat Toyoharu Tanabe, Honda's technisch directeur in de F1, van dichtbij getuige was van het talent en de prestaties van Senna als jonge ingenieur, die in het begin van de jaren negentig werd toegewezen aan Berger's auto bij McLaren. "Het is moeilijker om te vergelijken met statistieken dan met instinct", vertelde Berger aan Sport1.de. "Senna is nog steeds speciaal voor mij, valt nog steeds op. Gewoon door zijn charisma. Maar Lewis Hamilton doet ook ongelooflijk werk, dat mag niet worden vergeten. Wat zijn successen betreft, zou je Lewis op één lijn kunnen stellen met Ayrton.”

Flair en volwassenheid
"Wat Max betreft, waren de meeste Honda-technici er op dat moment niet. Maar als Tanabe-San, die nog steeds een hoge positie heeft bij Honda, de vergelijking met Ayrton heeft getrokken, dan moet dat serieus worden genomen. "Omdat Tanabe-San destijds mijn race-engineer was en dus precies de telemetriegegevens van Ayrton kende." Bij het beoordelen van het seizoen van Verstappen tot nu toe, gelooft Berger dat de huidige leider in het kampioenschap de juiste hoeveelheid flair en volwassenheid aan de dag legt.

"Weet precies wat-ie moet doen"
"Ondanks zijn jeugd heeft hij al veel ervaring", aldus Berger. "Bij de start in Baku was Max extreem voorzichtig, gezien de omstandigheden, omdat hij wist dat hij met zijn auto in Baku kon inhalen. Hij weet precies wat hij moet doen. In Monaco bijvoorbeeld, kan de start de race beslissen. Daarom ging hij daar veel agressiever te werk. Max heeft dit jaar allesbehalve een ongeslepen wapen en heeft daardoor een reële kans om het wereldkampioenschap te winnen.”

Max_Verstappen_Honda_logo_podium_GP_Oostenrijk_2019

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS