Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Voormalig F1-coureur Alex Würz kruipt weer achter het stuur van de LMP1 van Toyota

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2018 18:04 • Print artikel

Voormalig F1- en FIA WEC-coureur Alex Würz keert terug in de cockpit van de LMP1 van Toyota. De Oostenrijker komt in actie voor het Japanse merk, tijdens The Prologue op Paul Ricard. Dat zijn de officiële testdagen van het FIA World Endurance Championship, in aanloop naar het seizoen.

Toyota

De tweevoudig Le Mans-winnaar heeft nog altijd een adviseurs- en ambassadeursrol bij het team uit Keulen, nadat hij in 2015 met pensioen ging. Würz komt in actie, omdat 3 van de 6 officiële coureurs niet aanwezig kunnen zijn tijdens de testdagen. Fernando Alonso komt tijdens het weekend van 6 en 7 april in actie voor McLaren tijdens de Grand Prix van Bahrein, terwijl Kazuki Nakajima en Kamui Kobayashi voor Lexus de openingsrace rijden van het Super GT in Okayama. Stephane Sarrazin die onder contract stond bij Toyota, maakte recent zijn overstap naar het privateerteam van SMP Racing bekend. Het wordt voor het eerst sinds de officiële Le Mans test in 2016 dat Würz weer in actie komt in een LMP1.

"Alex is een ervaren coureur die nauw betrokken is gebleven bij de technologie en ontwikkelingen in de LMP1 met zijn rol als adviseur", zegt een woordvoerder van Toyota tegen het Engelse Autosport. "Als een onderdeel van die rol bezoekt hij alle races en de meeste testen, neemt deel aan de diverse meetings met engineers, dus is hij uitermate gekwalificeerd om terug in de auto te springen en goed werk voor ons tijdens The Prologue af te leveren. We hoefden niet ver te kijken om een extra coureur te vinden, toen het duidelijk was dat drie van onze racecoureurs niet beschikbaar gingen zijn bij The Prologue."

De 44-jarige Oostenrijker neemt plaats naast de vaste coureurs Sebastian Buemi, Mike Conway en Jose Maria Lopez. Ook test- en reservecoureur Anthony Davidson neemt in Zuid-Frankrijk plaats in een van de Toyota TS050 Hybrids.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS