DTM

Voormalig DTM-coureur Hubert Haupt zal met HRT twee Mercedes-AMG GT3's inzetten in de DTM 2021

Uitgegeven door Peter Vader • 3 maart 2021 07:32 • Print artikel

Het Haupt Racing Team zal in 2021 in de DTM verschijnen. Het team van voormalig DTM-coureur Hubert Haupt zal met twee Mercedes-AMG GT3’s gaan deelnemen in de populaire toerwagenserie. Het Duitse team krijgt hierbij ondersteuning van Mercedes-AMG Motorsport. Het moet nog bekend worden gemaakt wie achter de punten gaat aanjagen achter het stuur van de twee HRT-auto's, wanneer het seizoen in juni 2021 in Monza van start gaat. De rijders moeten nog worden bevestigd. RaceXpress is benieuwd of onze landgenoot Yelmer Buurman tot de teamleden gaat behoren, in 2020 reed hij al diverse keren voor het HRT-team en eindigde onder andere op de negende plaats bij de Total 24h Nürburgring. Fans kunnen in ieder geval uitkijken naar een line-up van topklasse coureurs, die binnenkort wordt aangekondigd.

31_Haupt_Mercedes_wit

Het HRT-team heeft voor 2021 een uitgebreid programma, buiten de DTM staat er ook deelname aan grote internationale endurance races op het programma. Door de betrokkenheid bij de DTM in 2021 is voor teameigenaar Hubert Haupt de cirkel rond: de ondernemer en autocoureur uit München genoot succes als coureur bij Audi in de DTM-seizoenen 1991 en 1992, en reed in 2001 ook voor Opel in de toerwagenserie. Hij keert nu terug met zijn eigen team, dat werd opgericht in juni 2020, om zijn eigen plaats in te gaan nemen in de geschiedenisboeken van de nieuwe DTM, waarin met ingang van dit seizoen voor het eerst GT3-wagens zullen deelnemen.

HRT_calender_and_map_2021


Het Haupt Racing Team, gevestigd op de Nürburgring, zal twee Mercedes-AMG GT3's in de raceserie inzetten. Als een door de fabriek ondersteund DTM-team krijgt HRT de volledige support Mercedes-AMG Motorsport, het ‘performance and sportscar’-merk van Mercedes, gevestigd in Affalterbach.

Naast de acht DTM-raceweekends, met in totaal 16 races, begint HRT in 2021 ook aan een uitdagend GT3-programma buiten de DTM, waaronder de 24 uur van Spa-Francorchamps. In Duitsland zal HRT deelnemen aan geselecteerde races binnen de Nürburgring Endurance Series (NLS) en begin juni zullen ze natuurlijk van start gaan in het hoogtepunt van het Nürburgring-seizoen, de legendarische ADAC TOTAL 24h Race.

34_Haupt_Racing_Team_Nurburgring

Hubert Haupt, teameigenaar HRT: “Ik kijk erg uit naar de DTM. Deze serie is nauw verbonden met mijn eigen persoonlijke carrière als coureur en nu ook als teameigenaar. We zijn pas halverwege 2020 begonnen met HRT en we hebben als Mercedes-AMG Performance Team al enkele grote successen behaald in de GT3-scene. Het betreden van de DTM is nu de logische volgende stap voor ons. We weten dat het een enorme uitdaging gaat worden, maar dat is precies waar we van houden. Wij hier bij HRT zijn allemaal gepassioneerd door autosport en zullen deze uitdaging op onze gebruikelijke professionele manier aanpakken."

2_Haupt_Mercedes_rear

Haupt_Racing_Team_logo_bonnetBen jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS