Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

Voorbeschouwing ELMS Spa: kan G-Drive de LMP2 titel pakken? Wat gaan Jan Lammers en Frits van Eerd doen?

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2017 12:05 • Print artikel

Komend weekend is het de moeite waard om af te reizen naar het circuit van Spa-Francorchamps. Daar zal het circus van de European Le Mans Series aan het werk te zien zijn, met onze eigen Jan Lammers en Frits van Eerd als één van de toonaangevende teams met hun Dallara van Racing Team Nederland. Terwijl alle zes ELMS titels nog niet beslist zijn, kan deze beslissing vallen in het komende weekend in Spa, in plaats van tijdens de laatste wedstrijd in Portugal in oktober.

null

LMP2: Kan G-Drive Racing de 2017 titel pakken?
Na de vierde ronde in Le Castellet leidt de #22 G-Drive Racing Oreca met 80 verzamelde punten het klassement van de teams met een voorsprong van 12 punten op de #32 United Autosports Ligier-Gibson met 68 punten. G-Drive's Leo Roussel en Memo Rojas hebben ook 80 punten verzameld, gevolgd door de drie Autosports-coureurs Filipe Albuquerque, Hugo de Sadeleer en Will Owen. De #39 Graff Oreca-Gibson van Enzo Guibbert, Eric Trouillet en Paul Petit hebben 49 punten bij elkaar gereden, 31 punten achter de G-Drive crew. Met slechts één overwinning in 2017 vergeleken met twee voor United Autosports, moet G-Drive 27 punten verzamelen, om voor hun rivalen te blijven tijdens de 4 uur van Spa-Francorchamps aanstaande zondag. Dan halen zij het 2017 ELMS LMP2 kampioenschap binnen bij de teams en rijders.

null

LMP3: Kan United Autosports het twee op een rij maken?
Met vier wedstrijden achter de rug, heeft de #2 United Autosports Ligier-Nissan van John Falb en Sean Rayhall 70 punten, met 58 punten gevolgd door de #18 M.Racing-YMR Ligier van Alexandre Cougnaud, Antoine Jung en Romano Ricci. De #17 Ultimate, de #11 EuroInternational en #13 Inter Europol Competition Ligiers zijn allemaal in een heftige strijd gewikkeld met respectievelijk 53, 47 en 44 punten. Met twee behaalde overwinningen moet het team van #2 United Autosports op zondagmiddag 27 punten voor blijven op hun dichtstbijzijnde rivaal, om de team- en rijderstitels te veroveren. Als huidige kampioenen zouden zij dan de tweede ELMS LMP3-titel voor het United Autosports-team binnenslepen.

null

LMGTE: Aston Martin versus Ferrari
Slechts 13 punten scheidt de top drie in de mega spannende titelstrijd in LMGTE klasse. De #90 TF Sport Aston Martin van Salih Yoluc, Euan Hankey en Nicki Thiim heeft momenteel 77 punten, 9 punten voor Rob Smith en Jody Fannin in de #66 JMW Motorsport Ferrari. Aaron Scott, Duncan Cameron en Matt Griffin, in de #55 Spirit of Race Ferrari, hebben 64 punten, maar zij hebben twee overwinningen gerealiseerd in tegenstelling tot hun rivalen met ieder één overwinning.

null

Als de #90 TF Sport Aston Martin de race op zondag wint, dan moet de #66 Ferrari op P4 of hoger eindigen. We gaan het allemaal zien het komende weekend, tijdens de 4 uur van Spa-Francorchamps, de vijfde ronde van de Europese Le Mans Series 2017. Mochten de beslissingen nog niet vallen, dan gebeurt dat tijdens de laatste ELMS ronde op Portimão in Portugal op zondag 22 oktober.

Deelnemerslijst European Le Mans Series, 4 Hours of Spa-Francorchamps:

null

Afbeeldingen : www.europeanlemansseries.com

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS